Разгневени протестиращи във Франция са блокирали достъпа до три склада

...
Разгневени протестиращи във Франция са блокирали достъпа до три склада
Коментари Харесай

Протестиращите във Франция блокираха достъпа до складове за горива

Разгневени протестиращи във Франция са блокирали достъпа до три склада за петролни артикули, в това число два, ръководени от френския петролен колос "Тотал ", оповестяват от компанията. Протестите против икономическата политика на президента Еманюел Макрон навлязоха в третия си ден, оповестява "Ройтерс ".

Хиляди хора взеха присъединяване в демонстрации по автомагистралите в цялата страна през уикенда. Това провокира транспортен безпорядък и няколко случая, единият от които съдбовен, на една от пътните блокади.

Френският министър председател Едуар Филип съобщи, че държавното управление ще остане твърдо в проекта си за увеличение на акциза върху горивата от 1 януари. Два от складовете, един във Верн, покрай северозападния град Рен, а другият във Фос-сур-Мер в южната част на страната, се употребяват от "Тотал ". Достъп до трети склад в Ла Рошел също е бил блокиран. Гневът поради увеличението на акцизите върху горивата съответствува с чувството за стесняване на покупателната дарба и неудовлетворението от ръководството на Макрон, който някои упрекват, че фаворизира богатите в икономическата си стратегия.

В събота към 280 хиляди души участваха на митингите съгласно данните на вътрешното министерство, на някои от които се развихри принуждение. Около 160 души бяха задържани и повече от 400 бяха ранени при спорадични конфликти. Организаторите се зарекоха да продължат митингите, наречени "жълтите жилетки " поради неоновите дрехи с висока видимост.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР