Разглеждаме въвеждането на две нискоемисионни зони в София, в които

...
Разглеждаме въвеждането на две нискоемисионни зони в София, в които
Коментари Харесай

Съветници от ГЕРБ готвят две нискоемисионни зони в София

" Разглеждаме въвеждането на две нискоемисионни зони в София, в които да се наложат ограничавания за влизане на замърсяващи коли. Първата включва историческия център, а втората е със доста по-широк обсег. ", съобщи в сряда общинският консултант от ГЕРБ Зафир Зарков при представянето на интернационален отчет за резултатите от използването на нискоемисионна зона в София.

Въвеждането на нискоемисионна зона е една от ограниченията в Програмата на Столична община за възстановяване на качеството на въздуха 2021 – 2026 година

" Като първи стадий от въвеждането на нискоемисионни зони в София се планува възбрана за влизане в тях за най-замърсяващите коли. Това са колите, които не имат евро стандарт, тези от екологична група 1 и дизеловите Евро 2. Според изследванията те съставляват към 30% от всички коли в града. Към момента общината планува възбраната да важи за зимния сезон, а освен за дните с превишения на ФПЧ. На идващия стадий групата от коли, попадащи в неразрешения лист, ще бъде разширена. Предложението е за живущите в зоните да няма ограничавания ", сподели още Зафир Зарков.

Но е значимо да дадем една прогноза на жителите по какъв начин тази зона ще се развива във времето и кои коли ще попадат под рестрикции за влизане, с цел да могат хората да създадат своите проекти. "

" Към момента е построена базовата инфраструктура за надзор на зоната, върви и процесът на слагане на стикери на колите с годишния им механически обзор " сподели още Зафир Зарков.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР