Разглеждаме сложни ситуации на пътя, в които може да попадне

...
Разглеждаме сложни ситуации на пътя, в които може да попадне
Коментари Харесай

Школа за шофьори: Как да не станем жертва на агресивен джигит

Разглеждаме комплицирани обстановки на пътя, в които може да попадне всеки. Как ще постъпите, изхождайки от персоналния ви опит и вашите привички?

Да си представим: по необятна градска улица вие се движите в последна лява лента с оптималната позволена скорост от 50 километра в час. Лентите са отделени от двойна смесена линия, която може да се пресича единствено в една посока от страна на прекъснатата линия. Движението е много интензивно. Изведнъж забелязвате, че зад вас се движи автомобил, който стартира да се държи нападателно на пътя: безусловно ви се е залепил на задната ризница, дава ви сигнал с дългите, настоявайки да му отстъпите лентата. Ситуацията е неприятна и крие много подводни камъни.

Бързащият зад вас може да вози родилка към болничното заведение, само че може и а е най-обикновен пътен гамен. Как да действате?
Предлагаме ви няколко оптимални, съгласно вас, решения.
Как ще постъпите, когато нападателен водач, който се движи зад вас, упорства да му се отстъпи лентата?
1 Няма да обръщам внимание на неговата " молба ", ще продължа да се движа с предходната си скорост, давайки му сигнал с аварийките или давайки ляв мигач.
2. Ще дам десен мигат, показвайки желанието си да му отстъпя лентата, само че единствено когато маркировката на пътя разрешава да се престроя в дясно, а след прекосяването на агресора, да си се върна в лявата лента.
3. Веднага щом схвана, че ме молят да отстъпя пътя, ще дам десен мигач и, убеждавайки се, че няма да основа проблеми за трафика в дясно, ще се престроя в прилежащата лента.
4.Ще дам десен мигач и неотложно ще стартира да се престроявам в дясно, разчитайки на това, че останалите водачи вярно ще реагират на моите дейности.

За да научите верния излаз от рисковата обстановка, четете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР