Разгледахме доста динамичното развитие на ситуацията в няколко региона –

...
Разгледахме доста динамичното развитие на ситуацията в няколко региона –
Коментари Харесай

Предлагат затягане на мерките в София

Разгледахме много динамичното развиване на обстановката в няколко района – Благоевград, Бургас, София, София-област, Перник, Видин, Стара Загора, Пловдив, където заболеваемостта е най-висока и към този момент е разисквано въвеждането на избрани ограничения. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев след края на съвещанието на ведомствения пандемичен щаб към Министерство на здравеопазването. Той почерта, че там се преглеждат въпроси, сложени от РЗИ и лечебни заведения, само че когато се взимат решения на национално равнище, това би трябвало да направи Националния пандемичен комитет, който следва да заседава на следващия ден.

Доц. Кунчев заяви, че поради ситуацията в София от СРЗИ оферират ограничение на 50% на потенциала и като работна повърхност, и като чиновници в обектите със значение за публичното здраве, заведения за хранене и развлечения, както и ограничение на работното време до 22 часа и цялостно съблюдаване на достъпа със „ зелен документ “.

„ Заболеваемостта се разграничава в пъти сред обособените области, като варира от 250-300 в Кърджали до 1300-1400 в области като Благоевград и София. В Националния проект е записано, че следваме сложен метод, което и вършим “, сподели още той.

Доц. Кунчев добави, че в страни като Англия, с имунизационно покритие над 90%, е обикновено да отстраняват ограниченията. „ Ако имахме техните данни, можехме да приказваме и ние за подобен метод “, сподели той.

По думите на основния държавен здравен контрольор коронавирусът към този момент е почнал да се движи по естествения си постепенен път, да става все по-малко патологичен и да се трансформира в една естествена респираторна зараза, на която няма да обръщаме толкоз внимание.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР