Раздялата с любим доскоро човек рядко е лесна работа. И

...
Раздялата с любим доскоро човек рядко е лесна работа. И
Коментари Харесай

Защо все още мислите за бившата любов?

Раздялата с обичан до неотдавна човек рядко е лесна работа. И даже в случай че е минало доста време, може да бъде мъчно да забравите за някогашната си обич. Какво ви пречи да забравите за предишното и да откривате нови прекарвания?

Много хора знаят от първа ръка какъв брой мъчителна може да бъде раздялата с сътрудник. Дори и да следваме рекомендациите на специалисти, възобновяване на спокойствието може да отнеме доста повече време, в сравнение с чакаме, написа в. Струма. За страдание няма формула, която да ви помогне да разберете какъв брой време ще ви отнеме да преживеете мъчителната разлъка, само че има няколко аргументи, които ви пречат да продължите напред.

1. Песимистичен сте и приемате обстановката доста трагично

Склонни сме да преувеличаваме отрицателните последствия от раздялата, което единствено изостря прочувственото положение. Например, ние се убеждаваме, че някогашният сътрудник е бил единственият и към този момент няма по какъв начин да намерим благополучие. Песимистичните мисли сковават съзнанието, правейки ни безпомощни и нещастни. Те ви пречат да преодолеете травматичното прекарване и да пуснете предишното. Прекомерните пациенти са по-малко склонни да реагират на лекуване на меланхолия и други психологични разстройства.

Съвет: Опитайте се да мислите по-малко за неприятното, мечтайте и помислете за новите благоприятни условия, които ви чакат.

2. Обвинявате себе си

Често упрекваме себе си за случилото се и се опитваме да разберем къде сме позволили неточности и какво още би трябвало да се направи. Подобни мисли вредят на душeвността, изяснява създателят на книгата „ Животът продължава! “ Робин ХЧ: „ Погрешните преценки се съхраняват в паметта и стават част от личността. Заменяме обстоятелствата със лична позиция и не можем да преценим съответно какво се е случило сред нас и някогашният ни сътрудник “.

Ако непрекъснато си представяме хипотетична версия на развиването на връзките, ще бъде мъчно да се преодолее празнината.

Съвет: Спрете да се измъчвате с сходни мисли „ Това, което направих(а), е неверно и надали е допустимо всичко да се оправи “.

3. Отказвате да приемете обстоятелствата

За да се откажете от предходна връзка, би трябвало да желаете да го извършите, споделя експертът по връзките Кевин Дарнай. В реалност мнозина се надяват, че един ден още веднъж ще се върнат към някогашната обич.

„ Влияем се доста от сантиментални романи и холивудски филми, гледайки на раздялата като стъпка към щастливо бъдеще дружно “, споделя Дарнай. „ Всеки обича истории, в които сътрудниците се връщат един към различен след разлъка. Но мечтаейки за помиряване, единствено си вредим и не можем да продължим напред. “

Съвет: Оставете старите връзки в предишното, ограничете връзката или непринудените срещи, спрете да следвате някогашния в обществените мрежи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР