Раздор в коалицията няма. Никой не се чувства комфортно като

...
Раздор в коалицията няма. Никой не се чувства комфортно като
Коментари Харесай

Владислав Панев: Мини Марица Изток продават на Сърбия въглища, след това внасяме произведен от тях ток

" Раздор в обединението няма. Никой не се усеща удобно като гласоподава такива политически кандидатури. Въпросът е по какъв начин ще действаме оттук насетне, защото предстоят избори на доста други регулатори. Ако се работи по същия метод – едната групировка да предлага претенденти, другата предлага претенденти и да се усещаме длъжни да ги подкрепим, това ще се разпадне в един миг ", съобщи пред Владислав Панев от ПП-ДБ, представител на " Зелено придвижване ".

" Лукойл " към този момент купува петрол от другаде. 1 март е крайният период за това да престане да преработва съветски нефт, в това число за вътрешния пазар. Ясно беше, че не може да стане от през днешния ден за на следващия ден, както имаше оферти преди няколко месеца, само че период 1 януари - 1 март беше задоволително рационален. Защо се забавихме, че и заплашвахме с несъгласие Европейска комисия, в случай че не ни позволи дерогация, е обособен въпрос. Цените по бензиностанциите не са мръднали от това, че " Лукойл " към този момент преработва неруски нефт главно ", уточни Панев.

" Внасяме ток, тъй като промените в бранша сякаш се забавят. Стига се до парадокса Мини " Марица Изток " да продават на Сърбия въглища, по-късно да внасяме създаден от тях ток, тъй като те не заплащат въглеродни квоти ", разяснява Владислав Панев.

Бизнесът още веднъж приказва за обезщетения. Запитан има ли учредения за това, депутатът съобщи, че " бизнесът още веднъж няма да получи обезщетения, просто тъй като цената е в естествените рамки ".

Най-големият английски снабдител на учебен програмен продукт и услуги разгласи придобиването на " Школо "
МОН сезира ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни поради придобиването на " Школо "
" За " Школо " ми звучи малко като " Норвежците ще ни вземат децата ", означи още Панев по отношение на развиването на проблема с продажбата на просветителната платформа:

" Ако гледаме по-голямата картина, аз я свързвам с проектозакон за поощряване на вложенията, импортиран от депутати от Движение за права и свободи, съгласно който всеки вложител отвън Европейски Съюз с над 1 милион евро би трябвало да бъде подлаган на скрининг от представители на няколко министерства. Това ми звучи злокобно, тъй като значи на процедура лицензионен режим, в случай че искаш да си купиш къща в " Драгалевци " за над 1 милион евро. Това мощно ще накърни вложенията в България, в това число такива като " Школо ", и ще насърчи корупционния детайл. "

Относно другия гръмък скандал, обвързван с имената на Асен Василев и Даниел Лорер, Панев посочи, че е нужна " оптималната бистрота на такива покупко-продажби, защото става въпрос за държавни лица – какви са тези 5 милиона отговорности, защо тъкмо американският жител съди компанията на Асен Василев, за какво е банкрутирала тя, какви са и другите кредитори ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР