Разделението в проекта за кабинет с първия мандат на ГЕРБ

...
Разделението в проекта за кабинет с първия мандат на ГЕРБ
Коментари Харесай

14-4-2 между ГЕРБ, ДПС и ИТН – формулата на кабинета Габриел“?

Разделението в плана за кабинет с първия мандат на ГЕРБ с министър-председател Мария Габриел по всяка възможност ще даде към 13-15 министерски поста на ГЕРБ, 3-4 на Движение за права и свободи и 2 на " ИТН " . Това разкри пред bTV депутатът от ГЕРБ Делян Добрев .

" Предполагам, че Движение за права и свободи ще имат трима-четирима, пет министри най-вече, до момента в който Има Такъв Народ ще имат да кажем двама, тъй като групата им е най-малка. От 20 министри сред 13 и 15 ще бъдат на ГЕРБ, а останалите ще бъдат на съдружните сътрудници . Те не са и съдружни сътрудници, тъй като няма коалиция, а на подкрепящите партии ", сподели той.

Добрев отхвърли обаче да разяснява съответни имена на министри и както водача си Бойко Борисов преди дни прикани - по такива въпроси може да дава отговор само Мария Габриел . Не разяснява и коя партия кои ресори ще вземе - зависило от това, коя политическа мощ къде има мощни специалисти.

Очерта обаче профила на хората , които ще влязат в досието, която следва Габриел да връчи на президента Радев в понеделник: " Профилът на министрите ще бъде експертен, няма да бъдат ярки политически фигури . И евентуално нито един министър, който е бил в кабинети на ГЕРБ до момента, няма да бъде препоръчан, с цел да създадем един финален опит този кабинет да събере по-широка поддръжка с изключение на от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Защото, както знаете, този кабинет събира 116 гласа " за " и 124 " срещу ". "

С оглед на безапелационните поръчки на останалите партии, че няма да поддържат първия мандат, от кое място ГЕРБ чакат да дойдат нужните депутати, които да натиснат зеления бутон? От " Демократична България ", счита Добрев .

" Те желаят конституционна промяна. За да се случи тя, би трябвало Народното събрание да работи 3 месеца . Той не може да работи 3 месеца, в случай че няма определен кабинет. Т.е. те в случай че не поддържат кабинета на Габриел, има още два мандата, които също ще се провалят, и конституционна промяна няма да има. А болшинство за такава промяна, виждате, има в Народното събрание. "
 Никола Минчев убеден, че няма да има глас от ПП/ДБ за Габриел
Никола Минчев убеден, че няма да има глас от ПП/ДБ за Габриел

Случилото се последната седмица не дава отговор на никакви стандарти за правораздаване

" Ако няма държавно управление е по-добре да няма бюджет , тъй като в случай че всички партии са се запътили към избори, ще желаят да усилват разноските. Тогава дефицитът ще стане 10%, 12%, ще станем рекордьори по недостиг в Европа ", разяснява и тематиката с държавния фиск народния представител, присъединявайки се към мнението на Борисов от преди дни.

Добрев уточни обаче - имало и спешни разновидности като удължаването на настоящия бюджет за 2022 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР