Разделението на лагери е била една от причините за краха

...
Разделението на лагери е била една от причините за краха
Коментари Харесай

Вътрешни конфликти са причината за отпадането на германския национален отбор Мондиал 2022

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Разделението на лагери е била една от аргументите за краха на Германия на Световното състезание в Катар. Бундестимът отпадна още в груповата фаза, откакто загуби от Япония, приключи наедно с Испания и победи само Коста Рика.

В материал на авторитетното издание   “Билд ” се твърди, че селекционерът Ханзи Флик е толерирал футболистите на някогашния си клуб Байерн (Мюнхен) и това съществено е подразнило останалите играчи.

Проблемите са почнали още преди дуела с Япония, когато Мануел Нойер и Леон Горетцка са настояли целият тим да театралничи със запушени усти за формалната отборна фотография в символ на митинг против възбраната на ФИФА за потреблението на капитанската лента One Love. Повечето от другите състезатели обаче са били срещу. 

В хода на мача доста от футболистите са останали сюрпризирани от решението на Флик да размени Илкай Гюндоган с Горетцка, а по-късно пристигна и обратът в интерес на “самураите ”.

“Билд ” дава образец и с титулярното място на Никлас Зюле, който игра в Байерн по времето на Флик. Централният защитник игра по 90 минути във всеки от мачовете, макар че се показа едва против Япония.

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР