Разделение на лагери е станало една от причините за краха

...
Разделение на лагери е станало една от причините за краха
Коментари Харесай

Конфликт в отбора допринесъл за провала на Германия

Разделение на лагери е станало една от аргументите за краха на Германия на Световното състезание в Катар. Бундестимът отпадна още в груповата фаза, откакто загуби от Япония, приключи наедно с Испания и победи само Коста Рика. 

В материал на “Билд ” се твърди, че селекционерът Ханзи Флик е толерирал футболистите на някогашния си клуб Байерн (Мюнхен) и това съществено е подразнило останалите играчи. Проблемите са почнали още преди дуела с Япония, когато Мануел Нойер и Леон Горетцка са настояли целият тим да театралничи със запушени усти за формалната отборна фотография в символ на митинг против възбраната на ФИФА за потреблението на капитанската лента One Love. Повечето от другите състезатели са били срещу. 

В хода на мача доста от футболистите са останали сюрпризирани от решението на Флик да размени Илкай Гюндоган с Горетцка. След това пристигна обратът в интерес на “самураите ”, а Гюндоган е бил гневен от изваждането си от игра. 
 Ханзи Флик остава отпред на Бундестима Ханзи Флик остава отпред на Бундестима
Марк-Андре тер Стеген и Кай Хавертц също са недоволствали от ролята си на запаси. Особено сърдит е бил стражът на Барселона, който по този начин и не записа нито една минута на шампионата. 

“Билд ” дава образец и с титулярното място на Никлас Зюле, който игра в Байерн по времето на Флик. Централният защитник игра по 90 минути във всеки от мачовете, макар че се показа едва против Япония. За сметка на това Нико Шлотербек седна на пейката за идващите два дуела, а Матиас Гинтер се появи единствено в последните секунди на срещата с Коста Рика.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР