Разделени семейства в Чили се срещат десетилетия след като са

...
Разделени семейства в Чили се срещат десетилетия след като са
Коментари Харесай

Чилийски деца, отнети от родителите им, се срещат с тях за първи път

Разделени фамилии в Чили се срещат десетилетия откакто са били наложително разграничени. Десетки хиляди деца са били обект на трафик и дадени незаконно за осиновяване по време на диктатурата на генерал Аугусто Пиночет. Предимно небогати дами или такива от коренното население са били принуждавани да се откажат от децата си, или им е казвано, че те са умряли скоро след раждането.

Мария Хастингс е измежду потърпевшите деца. Разбира, че има сестра на име Ромина само преди месец. 

 
Никога не съм мислила, че този миг ще се случи. Не съм мислила, че ще дойда в Чили. Но откакто научих, че осиновяването ми е нелегално, взех решение, че желая да схвана, а семейството ми е тъкмо там.
Мария Хастингс, жертва на трафик на деца

Бен Фрутчър е бил насърчен от осиновителя си да потърси родното си семейство. Той е разчувствуван да се срещне с някои от седемте си братя и сестри. 

 
Радвам се, че ще мога да се свържа още веднъж с тях и да науча истината за нашата злополучна разлъка. Да помисля за това какво би било ако бях израснал тук. Определено очаквам с неспокойствие да стартира нов живот с тях.
Бен Фрутчър, жертва на трафик на деца

Мрежата за трафик на хора е включвала приемни фамилии, лечебни заведения, обществени служащи, медицински лица, адвокати и дипломати. Според организацията " Връзка с корените " те са взели участие в незаконна активност под закрилата на страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР