Раздел ІІ от Закона за здравето има 14 члена, от

...
Раздел ІІ от Закона за здравето има 14 члена, от
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Насилието над медици е уредено в Наказателния кодекс

Раздел ІІ от Закона за здравето има 14 члена, от които 13 са права на пациента и 1 член е обвързване на пациента. Има много съществено противоречие сред правата и отговорности, те би трябвало да бъдат добре уравновесени. Това сподели заместник-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание доктор Александър Симидчиев в предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия. В тази връзка са и готвените промени в тази тенденция.

„ Трябва да въведем норматив, който по някакъв метод да урегулира публичните връзки. И до момента имаше планувани общи нормативни наказания по този закон – те не се трансформират, просто се изреждат кои са правата и кои са отговорностите “, уточни доктор Симидчиев.

Насилието над медици е уредено в Наказателния кодекс, означи той.

Готвените промени засягат и кръводаряването. „ Дадохме опция малко по-добре да бъде проведена работата както във връзка с това хора, които подаряват кръв, да не усещат някаква щета, само че да има и солидна осведомителна акция, тъй като същински огромният проблем на българското опазване на здравето е, че ние нямаме задоволително доброволни кръводарители. За това се изисква съответна организация, съответно финансиране и най-много добра връзка “, разясни специалистът.

Той разяснява и политическите процеси в страната. „ Понякога дребни проблеми бързо могат да станат огромни и противоположното. От 45-ото Народно заседание досега постоянно съм следил държанието на моите съпартийци. Винаги е имало предпочитание за разговор. Имаме потребност от ясно изразен консенсус по някои тематики. Трябва да намерим това, което ни сплотява, а не което ни разединява “, съобщи Александър Симидчиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР