Раздаването на храна в южния град Рафах в Газа е

...
Раздаването на храна в южния град Рафах в Газа е
Коментари Харесай

ООН спира раздаването на храна в Рафах поради недостиг и военни действия

Раздаването на храна в южния град Рафах в Газа е прекратено заради липса на доставки и поради неустановеност, заяви Организация на обединените нации, предава „ BBC “.

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци Unrwa предизвести, че нейният разпределителен център и склад на Световната продоволствена стратегия към този момент са недостъпни заради продължаващите израелски военни дейности против Хамас в източната част на Рафах.

По приблизителни оценки 810 000 от повече от един милион души , намерили леговище в Рафах, са избягали от началото на израелската интервенция на 6 май.

Unrwa също по този начин съобщи, че здравните ѝ центрове не са получавали никакви медицински материали през последните 10 дни. Новината бе обявена, откакто Съединени американски щати обявиха, че не имат вяра, че 569-те тона храна и други помощи, които са влезнали в Газа през неотдавна приключения плаващ пристан , са били разпределени на палестинците от филантропичните организации .

В събота тълпи обезверени от храната палестинци разграбиха няколко камиона на ВПП, пренасящи помощи от кея до склад в централния град в Дейр ал-Бала , което накара организацията да прекрати доставките. От WFP оповестиха, че раздаването е спряно , защото Организация на обединените нации възнамерява нови направления , с цел да избегне тълпите.

Междувременно ръководителят на Световната здравна организация предизвести, че най-голямата отчасти функционираща болница в северната част на Ивицата Газа е била ударена четири пъти във вторник, когато в близкия регион Джабалия се водят сражения сред израелските сили и палестинските въоръжени групировки .

Израелските военни обявиха, че преглеждат известия от медици в болница „ Камал Адван “ в Бейт Лахия, че незабавното ѝ поделение е било ударено от израелски ракети, което ги е принудило да изкарат пациентите на болнични кревати на улицата извън.

СЗО също по този начин заяви, че болница „ Ал-Ауда “ в Джабалия е обсадена от неделя насам, като десетки чиновници, пациенти и съпътстващи ги лица са в капан.

Ирландия и Норвегия ще признаят палестинската автономност

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР