Раздадени над 160 млн. лева - за музиканти, пенсионери, модернизиране

...
Раздадени над 160 млн. лева - за музиканти, пенсионери, модернизиране
Коментари Харесай

Правителството раздаде 160 млн. - за пенсионери, музиканти, църквата, армията и ремонти в София

Раздадени над 160 млн. лв. - за музиканти, пенсионери, модернизиране на армията, православен храм и поправки в столицата. Така изглеждаше първото съвещание на Министерски съвет в условия на предизборна акция, която стартира на 5 март.

Най-много пари през днешния ден бяха отделени за пенсионерите. За погашение на 50 лв. добавка на всеки от тях през април държавното управление гласоподава отпущането на 105 млн. по бюджета на държавното публично обезпечаване. Средствата са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2021 година

С близо 29 млн. лв. по бюджета на Министерството на защитата за 2021 година, ще се извърши второ предплатено заплащане по контракт за реализация на капиталов план " Модернизация на Т-72 за потребностите на танковите формирования от Сухопътни войски ".

Допълнителни 10 млн. лева по бюджета си получава Столична община за главен ремонт и създаване на улици и булеварди, улично осветяване, светофарни уредби, релсов път; създаване на видеонаблюдение; реорганизация на постройка за детско лечебно заведение и придобиване на програмен продукт.

Министерството на здравеопазването ше разполага с спомагателни 7 млн. лева, с които да бъдат обезпечени персонални защитни средства, медицински произведения, лекарствени артикули и дезинфектант за битката с пандемията от COVID-19. На база разбор за изразходваните количества за предишни интервали е открито, че наличностите от персонални защитни средства и материали в склада и тези, които към този момент са предоставени на лечебните заведения към 1 февруари, биха били задоволителни за интервал от към два месеца при тези равнища на заболеваемост и при актуалното ползване.

, към 1000 музиканти на свободна процедура ще получат еднократно по пет минимални заплати, за което Министерството на културата получи близо 4.3 млн. лв..

С 3 милиона лв. Българската православна черква - Българска патриаршия би трябвало да ремонтира манастирския комплекс " Рождество Христово " - Шипка и съответно постройката на някогашната Семинария. През предходната година за ремонт на камбанарията в комплекса са отделени 1.6 млн. лв..

Правителството отпусна 2 млн. лв. по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски градини, ясли и учебни заведения в интервала 2020 - 2022 година Средствата са за стартирали планове за уголемение и реорганизация на учебни заведения и за градеж на нова детска градина.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР