Разчитаме основно на учителите при въвеждането на практика на новите

...
Разчитаме основно на учителите при въвеждането на практика на новите
Коментари Харесай

Вълчев: Учителите не трябва да допускат нито едно дете да напусне преждевременно училище

Разчитаме главно на учителите при въвеждането на процедура на новите политики в образованието, свързани с модернизацията на системата. Те не би трябвало да позволен нито едно дете да напусне прибързано просветителната система, а в края на образованието си учениците да придобият нужните им съществени познания и умения. Това сподели в Елхово министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Проблемите в образованието са характерни за всяка община, устремявам се да се срещна с повече хора от просветителната система. Днес ще обсъдим организацията на работата и на другите образователни действия, на превоза, на връзките с пазара на труда и други въпроси, които вълнуват сътрудниците ", уточни министър Вълчев.

Започнахме реализирането на един огромен план по оперативната стратегия " Образование за образован напредък " за развиване на качествата на подрастващите и повишение на мотивацията им за учене за придобиване на характерни познания, умения и компетентности. В извънкласните действия ще бъдат включени към 450 000 възпитаници в страната. Организирането на извънкласните форми е предшествано от изследване на ползите и потребностите на децата, като същинската активност ще стартира от началото на втория период. Стремим се огромна част от учениците да се насочат в региона на математиката, техниката и естествените науки, а в следствие да се включат в съответните специалности, добави министърът.

По-късно Красимир Вълчев ще има работни срещи с шефове, учители и представители на синдикалните организации в община Елхово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР