Разчитаме българите да подпомогнат и предстоящия зимен сезон, както спасиха

...
Разчитаме българите да подпомогнат и предстоящия зимен сезон, както спасиха
Коментари Харесай

Марияна Николова: Тази година ще има ски сезон

Разчитаме българите да подкрепят и идния зимен сезон, както избавиха летния. Над 900 хиляди българи са посетили родното Черноморие, а общият брой на пътувалите из страната е 2,7 млн., като чужденците са 1,1 млн. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия. Тя уточни още, че е имало засилен интерес към Южното Черноморие, както и спа курортите, които и сега са доста подобаващи за туризъм. И добави, че в изискванията на пандемията от COVID-19 туристите търсят по-малки места за настаняване, където може да се съблюдава отдалеченост и в тази връзка ще оцелее тази част от бизнеса, която ползва по-иновативни практики и демонстрира еластичност. По думите ѝ през идните зимни месеци се чакат и задгранични гости, най-много от околните балкански страни, които ще дойдат със сухопътен превоз.

Министър Николова посочи още, че контролът за спазването на ограниченията в местата за хранене и забавление е праволинеен и районните здравни инспекции ревизират непрестанно курортите, тъй че да се подсигурява сигурността на всички посетители. И най-малкото нарушаване, няма да бъде толерирано, бе безапелационна тя.

Относно ограниченията, които държавното управление подхваща за подкрепяне на бизнеса, вицепремиерът изясни, че обществените ограничения са на стойност над 2,2 милиарда лева И добави, че  в началото бизнесът е имал запаси за използването на мярката 60 на 40, само че в този момент към този момент я възприемат и поддържат.

Вицепремиерът сподели още, че 60 на 40 ще бъде удължена до края на годината, като има трендове да бъде продължена и до 2021 година. Логиката е опазване на служащите и поддръжка на бизнеса, разяснява министърът на туризма. Тя разясни, че постоянно може да има недоволни, само че държавно управление поставя старания да поддържа обществото, тъй като без стопански ограничения няма по какъв начин да оцелеят нито хората, нито бизнесът.

Източник: Министерството на туризма
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР