„Разчитам диалогът с всички участници на енергийния пазар да продължи,

...
„Разчитам диалогът с всички участници на енергийния пазар да продължи,
Коментари Харесай

Министър Петкова: Разчитам диалогът с всички участници на енергийния пазар да продължи


„ Разчитам разговорът с всички участници на енергийния пазар да продължи, с цел да подсигуряваме дълготрайна непоклатимост в бранша “, сподели министър Петкова на среща в Министерството на енергетиката във връзка със мнение на работодателските организации за злоупотреби на енергийния пазар. В нея участваха изпълнителните шефове на Български енергиен холдинг, АЕЦ „ Козлодуй “, Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “, Българска самостоятелна енергийна борса, Национална електрическа компания, представители на синдикалните организации на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и на Конфедерацията на труда „ Подкрепа “, ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране господин Иван Иванов, Асоциация свободен енергиен пазар, Асоциацията на търговците на електрическа енергия в България.

От Асоциацията на организациите на българските работодатели изпратиха писмо до министъра на енергетиката, с което отхвърлят присъединяване в днешната среща.

Министър Петкова осведоми участниците на срещата, че планът на промени в Закона за енергетиката, с които се регламентират пълномощията на КЕВР, свързани с регламента REMIT, е оповестен за публично разискване. Комисията за енергийно и водно контролиране ще упражнява надзор за недопускане ограничението и нарушаването на конкуренцията на енергийните пазари. С транспонирането на европейските наставления се вкарват ясни правила, тъй че да се обезпечи ефикасен надзор от страна на КЕВР за осъществяване условията за почтена и открита конкуренция на пазара на едро на електрическа сила в България.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР