Разчитам, че здравната комисия няма да позволи това да се

...
Разчитам, че здравната комисия няма да позволи това да се
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова: Омикрон заобиколи имунната система и масово се разболяха хората, заболеваемостта е много висока

Разчитам, че здравната комисия няма да разреши това да се случи. Въпреки хубавите пролетни дни, нашите кабинети са извънредно натоварени, минава поток от постковид пациенти. Ако смесим потоците ще бъде неприемливо. Омикрон заобиколи имунната система и всеобщо се разболяха хората, заболеваемостта е доста висока. И имунизирани, и преболедували прекараха Омикрон. Това сподели за Българска национална телевизия пулмологът доктор София Ангелова.

По думите ѝ хората се разболяват и след привършване на карантината всички тези хора минават през кабинетите на пулмолозите.

" Изключително значимо е следенето на пациентите, които са прекарали коронавирус, огромна част от тях развиват постковид синдроми, свързани с дихателната, неврологичната и сърдечно-съдовата системи. Има такива, които споделят че коронавирус им е лишил паметта, това са хора с по този начин наречената мозъчна мъгла. Пациент, който има несигурно кръвно налягане, пристигнал е при нас във връзка зной и отмалялост, с интензивен пулс, тях ги насочваме към сътрудници кардиолози. На всеки пациент обясняваме - дихателната гимнастика е доста значима, разходките ", добави още доктор София Ангелова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР