Разчитам, че ще вразумите Русия.Това каза френският президент Еманюел Макрон

...
Разчитам, че ще вразумите Русия.Това каза френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон при Си: Разчитам, че ще вразумите Русия

Разчитам, че ще вразумите Русия.

Това сподели френският президент Еманюел Макрон по време на среща с китайския си сътрудник Си Цзинпин в Пекин, съобщи TF1, представен от " Гордон ".

" Знам, че може да разгадавам на Вас да вразумите Русия ", разгласи той.

Макрон изрази вяра, че Китай ще успее да събере " всички " на масата за договаряния. По думите му " Китай няма интерес от продължителна война " и може да изиграе " огромна роля " в прекратяването й.

Тези апели бяха отправени в откритата част от договарянията, след което стартира едночасовата закрита среща.

На собствен ред Си Цзинпин означи, че възприема Китай и Франция за " твърди поддръжници на многополюсен свят и по-голяма народна власт в интернационалните връзки ", които имат способността и отговорността да се повдигнат над " разликите и пречките ".

Той добави, че двете страни се придържат към " обща посока на всеобхватно стратегическо партньорство ".

Днес светът минава през " дълбока историческа промяна ", уточни Си и добави, че КНР и Франция, като непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и огромни страни с " традиция на самостоятелност ", би трябвало да се придържат към " многостранен метод "  в името на световния мир, стабилността и просперитета.

След закритата част на срещата ще се организира конференция, а след нея - още една среща, този път в тристранен формат. Към двамата водачи ще се причисли и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР