Разчет за работата на община Родопи“ през 2023 година ще

...
Разчет за работата на община Родопи“ през 2023 година ще
Коментари Харесай

Съветниците от община „Родопи“ ще дебатират тазгодишния бюджет

Разчет за работата на община „ Родопи “ през 2023 година ще дискутират общинските съветници на идната сесия на локалния парламент във вторник. Председателят Георги Цанков разгласи, че той и сътрудниците му от неговата група ще създадат няколко оферти на съвещанието, защото съгласно него проектобюджетът е направен преднамерено от общинската администрация спазвайки единствено инструкциите на кмета, без задоволително изчерпателен разбор и без отчитане на бележките от кметове на обитаеми места и общински съветници. „ Изключително значимо е допустимо най-скоро да имаме бюджет и без по никакъв метод да бавим този развой, ще предложим няколко целта в него, с цел да не слушам след това обвинявания, че се работи на парче и че има облагодетелствани обитаеми места “, стимулира се Георги Цанков. Едно от нещата, за които той ще упорства, е всяко едно кметство да има собствен независим бюджет.
Прочетете още
Съветник Номер 1 в „ Родопи “ ще изиска и увеличение на сумата за правене на Общ организационен проект. „ Процесът се бави с съвсем десетилетие, а в тазгодишния план виждам заложени едвам 140 000 лв. за Общ устройствен план. Ще упорствам сумата да нарасне до 300 хиляди и кметът и администрацията най-сетне да задвижат проекта. Това ще подсигурява баланс сред ползите на жителите и бизнеса, които избират нашата община, още повече - ще се подобрят битовите условия за доста парцели в обитаемоте места от общината, защото все още има много здания, които не попадат в регулация и не могат да вземем за пример да се възползват от една от най-важните услуги – сметосъбирането.

Георги Цанков ще упорства също за обезпечаване на средства за по една нова площадка за игра във всяка една от 12-те детски градини на територията на община „ Родопи “. Според него е неприемливо още, че не е заложено финансиране ремонта на кухненския блок на детската градина в Ягодово и казусът остава за поредна година. Председателят на Общински съвет ще изиска и заделяне на пари за светофарна уредба на околовръстното шосе на Пловдив на разклона за селата Златитрап и Брестовица. „ Не на последно място мисля, че е извънредно време в цялата община „ Родопи “ да има най-малко една работеща многофункционална спортна зала, в която да могат да се организират и културни събития. Крайно време е да стартираме да финансираме възобновяване на спортната зала в Брестовица “, добави Цанков.

Председателят на Общински съвет „ Родопи “ разгласи още, че локалният парламент още веднъж следва да дебатира по отношение на референдум за отделянето на село Белащица след получено писмо от регионалната администрация на Пловдив. Георги Цанков удостовери позицията си, че жителите на Белащица ще имат доста повече изгоди, в случай че селото остане в рамките на община „ Родопи “, само че акцентира, че е задължен по закон  да внесе  проекто – предложение с съответна дата за осъществяване на локален референдум за отделянето на село Белащица от община Родопи и присъединението и към община Пловдив. 

Общинската сесия ще се организира на 30 май (вторник) от 10 ч. в конферентната зала на хотел „ Ърбън “ в град Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР