Разбунтува ли се светът срещу липсата на гъвкавост в традицията

...
Разбунтува ли се светът срещу липсата на гъвкавост в традицията
Коментари Харесай

10 начина да работим по-малко, а да постигаме повече

Разбунтува ли се светът против неналичието на еластичност в традицията за цялостен работен ден? Шефът на Гугъл Лари Пейдж да вземем за пример приканва за анулиране на 40-часовата работна седмица, а шведското държавно управление възнамерява да организира опит, в чиито рамки ще вкара 6-часов работен ден, с цел да ускори продуктивността и да понижи болничните.

Предприемачите и фрийлансърите към този момент знаят, че броят на работните часове надалеч не е най-важното. Много по-важно е да се трудиш качествено и да знаеш по какъв начин да предизвикаш триумфа.

Експертът Миша Кауфман предлага 10 съвета, които ще ви оказват помощ да извлечете максимума от всяка работна секунда, тъй че да постигнете по-голяма финансова самостоятелност и да водите пълностоен живот.

1. Притежавайте един компютър единствено за развлечение

Ако можете да си го позволите, разполагайте с два компютъра – един за работа и един за веселба. Внушете си, че на техниката, с която работите, няма да вършиме нищо, което не е обвързвано с работата – нито фейсбук, нито клипчета, нито просто разходки из мрежата. Ако имате единствено един компютър, използвайте обособен браузър за бизнес делата си.

2. Пазете си здравето

Невъзможно е да бъдеш работлив, в случай че кашляш и кихаш. Хранете се здравословно и спортувайте. Взимайте витамини. И, апелирам ви, останете си в леглото, когато се постанова.

3. Не забравяйте музиката

Слушането на обичаните части освен ни прави по-креативни, само че и покачва успеваемостта ни. Едно изследване даже сподели, че когато хирурзи слушат музика, до момента в който работят, скоростта и точността им се покачват. Помислете кои песни ви стимулират най-вече и се залавяйте за работа в ритъма на танца!

4. Играйте почтено с другите

Да работиш с хора не значи да ги караш да ти правят дилемите, а да разбираш какво тъкмо ти самият правиш най-добре и да оптимизираш времето си, като се съсредоточиш единствено върху тези задания. Търсете съдействие с хора, които допълват по-слабите ви страни.

5. Уважавайте описите

Преди да пристъпите към работа, съставете си къс лист с всичко, което би трябвало да свършите през този ден, с цел да запазите едно положително движение. Подредете дилемите по приоритет. После задрасквайте към този момент свършените и се насладете на усета на успеха, когато зачертаете и последната точка в листата.

6. Починете си

Блокирали сте извънредно? Поразходете се, с цел да си прочистите главата. Ако седите на работния си стол, втренчени с невиждащи очи в екрана, вие не работите; вие губите време. След приключването на всяка задача си давайте по 5 минути просто да подишате свободно, да се попротегнете и да закусите, тъй че да имате сили и хъс за идващото предизвикателство.

7. Намалете шума

Дори и да не се трудите в голям офис, трещящ от гласовете на сътрудници, обсъждащи футбола, сигурно към вас има задоволително разсейващи фактори. Запомнете, че когато пристигна време да превиете тил над дилемите, мачът не трябва да върви по включения тв приемник, нито Facebook да остава отворен в прилежащия прозорец.

8. Зарежете го, в случай че ви прави нещастни

Ако в действителност обичате работата си, ще се справяте по-добре за по-кратко време. Хубавичко се вгледайте в актуалната си кариера и в случай че тя не ви кара да скачате с наслада от леглото всяка заран, значи е пристигнало време за смяна. Ако изчитате бизнес списанията от кора до кора, значи може би във вас се крие надъхан бизнесмен. Обичате дизайна? Запишете се на курс по преодоляване на главните стратегии. Поемете по пътя, който обичате – най-вероятно точно там сте и най-хубави.

9. Презаредете батериите

Мислите ли, че денят ви е работлив, в случай че все клюмате над клавиатурата или над машините? Когато сте изтощени, действате по-бавно със зашеметен мозък и това, което ще ви отнеме минутка в бодро положение, се провлачва с часове. Чашка кафе може да ви помогне в най-уморените моменти, само че в последна сметка нищо не може да размени почивката. Наспивайте се добре и се ободрявайте заран с ободрителен душ и заредена с потребни субстанции закуска.

10. Просто спрете

Рано или късно би трябвало да пандизите работната директория. Звучи елементарно, само че в случай че всичко върви добре, клиентите ще чукат на вратата ви когато и да е и постоянно ще има нови имейли за изпращане и нови предложения за сформиране. Разбира се, в случай че би трябвало да посрещнете значим краен период, не може просто по този начин да спрете. В останалите случаи обаче си определете време, в което да махнете ръце от клавиатурата и да изключите себе си от контакта. И спазвайте това време! Отпуснете се, срещайте се с другари, идете на фитнес, сгответе вечеря. Не обръщайте внимание на звънящия телефон чак до идната заран. Защото истината е, че не можете да работите дейно, в случай че работите непрестанно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР