Разбрахме се с ГЕРБ и ДПС, че няма смисъл да

...
Разбрахме се с ГЕРБ и ДПС, че няма смисъл да
Коментари Харесай

Петков: Нека да видим парите от “Лукойл” във фонда, след това ще говорим за компенсации

„ Разбрахме се с ГЕРБ и Движение за права и свободи, че няма смисъл да се приключи дерогацията на “Лукойл ” след седем дни, тъй като това може да донесе стрес на пазара. Много по-разумно е страната да си събере налозите, това се и разбрахме ”, това съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Петков дефинира срещата с финансовия министър, ГЕРБ и Движение за права и свободи като ползотворна поради задачата за събиране на повече налози от рафинерията.

„ Важно е парите да се съберат във фонда за енергийна сигурност. Нека да ги забележим там, по-късно ще решим какво ще вършим с тях и по отношение на обезщетенията за потребителите “, сподели още Петков.

Съпредседателят на Политическа партия уточни, че значимото е в този момент всички да се обединят и “Лукойл ” да си заплащат налозите, след което акцентира потребността ветото на президента върху закона за енергетиката да бъде отхвърлено оптимално бързо. “Второто заплащане и по ПВУ е функционалност на този закон. В петък се явяваме всички, оптимално бързо да го отхвърлим, с цел да може да получим парите по ПВУ ”, съобщи Кирил Петков.

Радослав Рибарски от Политическа партия съобщи, че за 0,73 стотинки отплата за литър гориво има мнение на Европейска комисия. “Сега би трябвало да забележим според европейските наставления какво може да стане ”, добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР