Разбрахме, че ПП/ДБ не могат да направят с нас нищо

...
Разбрахме, че ПП/ДБ не могат да направят с нас нищо
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ Борисов: Не хвърляха червена боя по руското посолство, а по ЕК, която е вкарала у нас дотук 85 млрд. лв.

" Разбрахме, че ПП/ДБ не могат да създадат с нас нищо с първия мандат, тъй като са поели ангажимент към техните гласоподаватели. Не че ние не сме, само че задачата на всичко това е България и нейната геополитическа ориентировка. След като гледахме какво са създали постройката на Европейска комисия у нас през вчерашния ден, не хвърляха по постройката на съветското посолство, а по Европейска комисия, която е вкарала у нас дотук 85 милиарда лева, а до 2030 година още 50 милиарда И ние отиваме да я замеряме с алена багра ". Това съобщи на конференция в централаат на партията водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
ГЕРБ може да изчезне, само че решението ни е вярно. Имаме поддръжка от Европа. Води ни отговорността в името на страната! Единственият късмет да се случи нещо положително за България е да подкрепим кабинет на ПП/ДБ. С тях на процедура нямаме разлики. Целта е да се направи евроатлантическо държавно управление от партиите, подкрепяни от Европейски Съюз и НАТО, добави някогашният министър председател.
 
Той благодари на Мария Габриел, че вместо като еврокомисар да отиде на Г-7, тя е пристигнала тук, подала си е оставката и е застанала до ГЕРБ. " Благодарение на Мария Габриел и прелестните договаряния, които направи, се сдобихме със 116 депутати. Благодаря на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, че се схванаха и се ангажираха с държавно управление, само че не непременно. Пет ангели да слязат от небето и от 116 да станат 121, занапред мога да ви напиша заглавието - купиха, уйдурма, продадоха се. Нещо, от което ние сме се отрекли ", сподели Борисов.
 
" След като разговаряхме с другите партии, нито една от тях не се нае да търси тези петима депутати, или да накара някой да не влезе. След като това ни стане ясно, аз организирах втори диалози и споделих няма по какъв начин да съберем повече от 116. Габриел си си ги е събрала, тъй като тя отиде на договарянията с ПП/ДБ със 116 депутати, аз отидох с 69 ", сподели Борисов.
 
" Затова последните няколко дни организирахме интензивно срещи с водачите на Политическа партия и Демократична България. С тях почнахме отзад-напред. Те са 64 депутати и не могат да създадат държавно управление, ние със 116 също не можем. Следват нови избори и даже и да се одобри някакъв бюджет, не може да има някаква тежест ", посочи той.
 
" Всичко необичайно съответствува с момента да се направи държавно управление. Защото от 2 години се приказва за правосъдна промяна и особено за този надзор на основния прокурор. Но в този момент внезапно нещо се трансформира. Продължихме диалозите с сътрудниците от ПП/ДБ. Направихме огромна крачка обратно - отстъпихме, не се инатихме. Мария отиде и върна мандата през днешния ден с сътрудниците. Ще изтъквам Христо Иванов, тъй като участваше в срещите: " Преди да се раздадат мандатите, да се направи това, което в този момент се прави. Махаме го това. Оттатък стои стабилността на страната ".
 
Целта е да се направи евроатлантическо държавно управление от партиите, подкрепяни от Европейски Съюз и НАТО ", показа той. " Искам до всеки наш гласоподавател, до всеки наш регионален началник, да стигне това, което приказваме сега. Единственият късмет да се случи нещо положително за страната, е да подкрепим държавно управление с мандата на ПП/ДБ. Да, принадлежеше ни да имаме министър председател, само че егото на Мария Габриел по-голямо ли е от стабилността на страната. Поне година и половина, това сме се разбрали с сътрудниците ", сподели Борисов.
 
" Много мъчно решение за тях. Много мъчно и за нас. Какво ли не ми написаха - че съм предал ГЕРБ, че съм разтурил ГЕРБ, че съм разцепил ГЕРБ. Тука написа " европейско развиване на България ". Тука седи знамето на Украйна. И 5% да станем, ще сме европейска партия, която прави верните неща ", безапелационен е водачът на ГЕРБ. По-добре да приказват, че ГЕРБ е слаб, дано да приказват, че съм се навел, дано да приказват каквото си желаят, изясни Борисов. По думите му имало голяма поддръжка от Европа за ГЕРБ по-късно решение, което се взима.
 
" Думата е отговорност, отговорност в името на страната. Затова приехме всички взаимни отстъпки. Нека ми кажат, че съм се навел, да приказват, каквото желаят. Само в случай че ние сме в ръководство, може да решим проблемите в Северна Македония. И ще се разберем с тях ", увери Борисов. " Поставиха и въпроса за машинното гласоподаване. Нека са машини, само че процесът да е чист. И по тая тематика ще проведем диалог ", разкри водачът на ГЕРБ.
 
" Нямаме с ПП/ДБ нито една тематика, по която да се разминаваме. Днес Христо Иванов организира с Движение за права и свободи среща за конституционно болшинство. Заедно можем да променим Конституцията. Да, може да желаяме опрощение, амнистия не бих споделил, тъй като съм сигурен, че е вярно това, което върша. Другото е единствено неприятно ", съобщи той.
 
" Има ли смисъл от ГЕРБ, в случай че тази партия няма поддръжка от Европа, от Америка, от цялата демократична общественост в света?! За мене няма. Същото важи и за сътрудниците - нито те са предали някого, нито ние сме предали някого. Интересът на народа изисква това. Това желая да доближи до най-малко 650 000 индивида в изборните региони. До през вчерашния ден се обиждахме, в този момент би трябвало да бъдем виновни ", продължи Борисов.
 
" В бързината през днешния ден са ми изпратили две призовки за един и същи ден, в един и същи час, на две друга места. Или някой ми писал " окей " и аз съм върнал усмивка. По празниците получавам по 3-4000 СМС с поздрави - аз на всички давам отговор с усмивка, това за мен е като добър ден ", разяснява Борисов днешните " разкрития " на основния прокурор Иван Гешев.
 
Мария Габриел сподели, че не трябвало да се приема, че те просто са върнали първия мандат. От една страна, те са отхвърлили подозрения, въпреки това са сложили условия за бъдеще. Тя показа, че се радва, че разликите с Българска социалистическа партия са станали по време на договарянията, а не са станали заложници на социалистите. " Не позволихме да бъдем асоциирани със подмолни сделки ", посочи тя.
 
" Няма да се връщам на многочислените часове повече от инфарктни договаряния, в които водачите демонстрираха разсъдък, а не страст. С акад. Денков показахме, че можем дружно да вървим напред въз основа на ясно изложение на елементи и процедури ", добави Мария Габриел и изрази наслада, че през днешния ден са създали историческо взаимно изказване. По думите й вторият мандат щял да бъде народен, а към него щяло да има ясно държавно управление и конституционно болшинство.
 
" Това, което успяхме да имаме с тях като общо съглашение - министър-председател за първите 9 месеца ще бъде акад. Денков. За втория интервал от 9 месеца Мария Габриел ще бъде министър-председател, а акад. Денков - заместител министър-председател ", обясни Габриел, като приказва за себе си в трето лице. " Това решение е мъчно, само че нашият приоритет са хората ", сподели тя под аплодисментите на депутатите от ГЕРБ.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР