Разбрах от един брифинг, че новият борд на Булгаргаз свалил

...
Разбрах от един брифинг, че новият борд на Булгаргаз свалил
Коментари Харесай

Дясната ръка на Радев атакува Петков

" Разбрах от един брифинг, че новият ръб на " Булгаргаз " свалил цената на газа с 18%. Истината е, че нов ръб към момента няма и че остарелият ръб на Булгаргаз, с изпълнителен шеф Николай Павлов, внесе през днешния ден предлагането в КЕВР за събаряне на цената на газа с 18%. КЕВР смъкна цената със 17.64%. Не е мъчно или комплицирано да се изговаря истината! ". Така във фейсбук основният секретар на Румен Радев - Димитър Стоянов, разкритикува премиера Кирил Петков, който разгласи през вчерашния ден пред публицисти, че първата работа на новия ръб на " Булгаргаз " е била да понижи цената на газа с 18%.
Атаката от дясната ръка на президента идва след рецензиите на самия Радев по отношение на дейностите на новата власт.

" Надеждата ми е, че в тази активност кабинетът няма да се изкушава от наследения управнически модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи “, разяснява Румен Радев във връзка промяната на управлението на „ Булгаргаз “.

Опровержение пристигна и от актуалният ръководител на КЕВР Иван Иванов. И той във фейсбук съобщи, че заявката на цената на природния газ от 1 февруари е подписано от упълномощено лице от досегашния ръб на " Булгаргаз ", защото новият не е вписан в Търговския указател в Агенцията по вписванията.

" Считам за изцяло недопустимо министър председателят да заблуждава обществеността с погрешни и непроверени изказвания. Подобно държание разрушава престижа на всяко ръководство и поражда трайно съмнение към него ", написа още шефът на КЕВР.

Димитър Стоянов не за пръв път подлага на критика Кирил Петков във фейсбук. През ноември той написа, че зад лъскавата му страна прозира циничното, а при започване на януари предизвести, че няма причина да се желае заседание на КЕВР с кабинета за цените.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР