Разбитият канал за трафик на мигранти с център Пловдив служил

...
Разбитият канал за трафик на мигранти с център Пловдив служил
Коментари Харесай

Агенти в Истанбул поръчвали отварянето на канала за мигран...

Разбитият канал за трафик на мигранти с център Пловдив служил за транспорт от Турция към сърцевината на България. Сириецът, който провел целия развой, поддържал постоянна връзка с двама души от Истанбул. Това сподели на брифинг прокурор Димитър Пехливанов от Районната прокуратура, съобщи кореспондент на " Марица ". 



След като се събере група от повече незаконни мигранти, лицата от Истанбул се свързвали със сириеца, с цел да поръчат " отварянето " на канала. Така колелото се задвижвало. Сириецът от Пловдив пък незабавно се обаждал на своите сътрудници в Хасково, Харманли и Средец. Те по най-бързия метод му осигурявали водачи и коли. Цялото разплащане се осъществявало по банков път, сподели прокурор Пехливанов. Парите постъпвали по сметката на 30-годишния сириец в Пловдив, след което той пък ги разпределял по веригата с преводи по сметките на участниците. 

Прокурор Пехливанов не пожела да конкретизира от кой момент работи канала за трафик на мигранти, само че уточни, че не е неотдавна. Тепърва ще се работи задълбочено, с цел да се откри на 100 % дали това е тарторът, поради чиито канал починаха двамата служители на реда в Бургас. 

Заместник-апелативният прокурор посочи, че е извънредно удовлетворен от взаимната работа на полицията и прокуратурата по случая. Успешната реализация на акцията докара до задържането на 12 каналджии и на 22 незаконни мигранти. 

Към момента е ясно, че става въпрос за трайно структурирана каналджийска организация. Предстои да се реши какви обвинявания да бъдат повдигнати на арестуваните и дали на всеки един от тях. Извършват се разпити както на каналджиите, по този начин и на хванатите мигранти, укривали се в гора. Все още се работи интензивно по случая и се събират доказателства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР