Разбитата престъпна група се е занимавала с трафик на мигранти

...
Разбитата престъпна група се е занимавала с трафик на мигранти
Коментари Харесай

ГДБОП и прокуратурата с последни подробности за разбитата група за трафик на мигранти

Разбитата незаконна група се е занимавала с трафик на мигранти и трафик на дами за проституция. Благодарение на взаимната екипна работа чиновниците на ГДБОП са обезвредили тази незаконна група. Едната част е арестувана в един от тунелите на Витиня, а другата част от групата е била арестувана по време на тяхно събиране на остров в река Дунав.

Това разкри на брифинг в прокуратурата ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров, който даде детайлности за разрушената незаконна група за трафик на мигранти във Видин. Заедно с него присъединяване в конференцията взеха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. "Към наказателна отговорност са привлечени 10 лица. Реално арестувани са 8 лица, тъй като при акцията единият от групата съумя да избяга, а различен изобщо не бе открит. За трафик на хора са упрекнати 4 лица. На всички 8 лица са повдигнати обвинявания за присъединяване в тази незаконна група. На арестуваните 8 лица са наложени ограничения за арестувано за период до 72 часа. Утре в Специализирания наказателн съд ще се реши дали мярката им ще бъде непрекъснат адрес ", заяви наблюдаващият прокурор Камен Господинов.

"От началото на годината тази група е в нашето полезрение ", разгласи шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. "Имахме подозрения, че те са виновни за палежа на Граничната работа във Видин. В месеците, в които работихме по тази група, стана ясно, че членовете й са доста тайни, работят доста деликатно, занимават се и с други закононарушения с изключение на трафика на хора. Вчера стана ясно, че се готвят да прекарат мигранти на румънския бряг с лодката на водача на групата. Искам да кажа, че тази лодка е специлано осъществяване и развива до 170 км/ч. Заедно с сътрудниците от Видин задържахме групата, която превозваше мигрантите и по същото време сътрудниците нападнаха острова. Когато слязохме на този остров, всички се разбягаха и за вас най-вероятно ще съставляват интерес фрагментите снимани с дрон. Така или другояче тази група е обезвредена. Искам да благодаря на всички сътрудници, които участваха в тази интервенция. Особено желая да благодаря на сътрудниците от Областаната дирекция във Видин, тъй като имахме сигнали, че тази незаконна група получава сериозна логистична поддръжка, в това число и от фрагменти на полицията във Видин. Повече няма да разясня тази тематика, само че сигурно нещата няма да бъдат оставени по този начин ", безапелационен бе Спиридонов.

"Нека първо да пристигна при нас и тогава ще преценяме по какъв начин ще действаме. Колегите са подготвили обвиняването за кибертероризъм. Наблюдаващият прокурор ще реши и каква мярка за неотклонение да му бъде поискана ", сподели още Димитър Петров във връзка информациите, че притежателят на "Тад груп " Иван Тодоров се прибира на следващия ден в България и ще се яви самичък в прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР