Разбитата на територията на Бургаска област организирана престъпна група /ОПГ/

...
Разбитата на територията на Бургаска област организирана престъпна група /ОПГ/
Коментари Харесай

Разбитата група за трафик на мигранти била една от основните, успяла да вкара поне 30 групи

Разбитата на територията на Бургаска област проведена незаконна група /ОПГ/ за трафик на мигранти е била една от главните в страната и за нея са работили десетки.

Групата е била следена повече от година, като част от участниците й са били арестувани по друго време, а някой от тях към този момент са наказани.

Това разкриха на брифинг в бургаската прокуратура зам. шефът на Групово дело " Гранична полиция " старши комисар Стоян Мандажиев, на районната - Лъчезар Момчев и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

" Много интензивно се работи по случая, осъществени са претърсвания, изземвания, разпити на очевидци, разпознавания. Създаден е екип прокурори. 30 групи са били проведени от това ОПГ ", сподели прокурор Чинев.

10 са арестуваните по време на днешната акция, на 6 от тях са предявени обвинявания. Четирима ще дават отговор за присъединяване в проведена незаконна група, а двама - като нейни водачи, добави Чинев.

Много от арестуваните са с престъпни и правосъдни регистрации – за обири, ръководство на МПС с регистрационни табели на други коли, потребление на неистинен документи за ръководство на МПС, заяви Лъчезар Момчев. В групата имало и съдени за лихварство. 

Според старши комисар Стоян Мандажиев сумите, плащани за трафика на мигрантите, били разнообразни, само че се следило повишаване. Цените на тази активност се подвигат по отношение на предходни месеци. Причината за скока в цената e все по-трудното нелегално прекосяване на границата, защото са взети засилени ограничения. А колкото нещо е по-трудно, толкоз е по-скъпо, разяснява граничният началник.

Мандажиев добави, че ситуацията в момента е спокойна, защото значително мигрантският напън бил овладян - той намалял в пъти по отношение на същия интервал на миналата година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР