Разбита наркооранжерия по дело, ръководено от Окръжна прокуратура – РусеЗадържани

...
Разбита наркооранжерия по дело, ръководено от Окръжна прокуратура – РусеЗадържани
Коментари Харесай

Разбираха наркооранжерия, петима са задържани след спецакция на ОДМВР – Русе

Разбита наркооранжерия по дело, ръководено от Окръжна прокуратура – Русе

Задържани са петима, открити и конфискувани са още артикули и принадлежности за произвеждане на опиати, разнообразни типове дрога, муниции.

В резултат на целенасочените дейности на чиновниците от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Русе в края на предходната седмица бе осъществена акция по разкриването и залавянето на лица, свързани с производството на опиати.

При осъществена инспекция и последвали процесуално-следствени дейности, под надзора на прокуратурата, на територията на великотърновското с. Вардим в парцела на 58-годишна жена, криминалистите са открили три пространства, оборудвани за произвеждане на растения канабис. В тях са открити и конфискувани 82 бр. растения канабис, саксии за развъждането им, съоръжение за произвеждане на дрогата - вентилация, устройства за поддържане на температура, торове, апаратура за напояване, за пречистване на водата, както и към 100 гр. суха тревна маса.

При осъществен полеви наркотест тревата е дала позитивна реакция за марихуана. В хода на инспекцията са арестувани двама – 58-годишната господарка на парцела и мъж на 62 години от село Бистрица в Софийска област, както и още няколко лица от Русе, за които полицейските чиновници са открили съпричастност към активността. Това са трима мъже на възраст 41, 47 и 39 година

От органите на следствието при ОДМВР – Русе са осъществени нужните процесуално следствени дейности, касаещи и тези лица. Така при претършуване и изземване, в парцели населявани от русенците, намиращи се на разнообразни адреси в града, са открити и конфискувани други типове дрога - метамфетамин, амфетамин; както и муниции без разрешително; колби и прекурсори за произвеждане на метамфетамин, саксии, гриндери и лули. В дома на 39-годишния са открити и конфискувани към 150 гр. марихуана, а също по този начин и количество метамфетамин, а в 47-годишния служителите на реда са намерили към половин грам метаамфетамин.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.354а, алинея 1 и 354в от Наказателен кодекс, като работата по него продължава от чиновници при бранш „ ПКП “ при ОДМВР – Русе, под управлението на Окръжна прокуратура - Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР