Разбита е международна мрежа за нелегална имиграция. Участниците в нея

...
Разбита е международна мрежа за нелегална имиграция. Участниците в нея
Коментари Харесай

Билд: Каналджии от Германия, Румъния и България са държали бежанци в нечовешки условия

Разбита е интернационална мрежа за незаконна имиграция. Участниците в нея са принуждавали бежанците да пътуват в препълнени камиони. Мигрантите са вкарвани в Европа при безчовечен условия, заяви немското издание „ Билд ”, представено от Българска телеграфна агенция.

Общо към 200 служители на реда и други чиновници на правоприлагащите органи направиха през днешния ден по време на интервенцията обиски в 16 обекта в Румъния, България и Есен-Щеле, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Шестима хипотетични членове на трафикантската мрежа бяха арестувани в Германия, Румъния и България, се споделя в официално съобщение на немската федерална полиция. Подозира се, че тази мрежа е вкарала над 560 мигранти на немска територия и над 300 мигранти в Румъния.

По време на огромната акция в Румъния, в региона на Тимишоара, Арджеш и Арад, са претърсени жилища, в които са били настанени мигранти. 

Разследванията по случая са почнали след свидетелски показания, събрани от турски и сирийски жители в регионите, граничещи с Австрия, Чехия и Полша. Мигрантите са били превеждани през така наречен „ Балкански маршрут ”. Участниците в мрежата са употребявали камиони, като са задължавали мигрантите да се крият измежду прекарваната с тях стока „ при безчовечен условия в продължение на по няколко дни ”.

С цел откриване и разтрошаване на интернационално настоящата мрежа за контрабанда още през декември беше образувана интернационална група за следствие от няколко органа. С присъединяване на Евроюст и Европол беше подписано правосъдно съглашение сред прокуратурата в Ландсхут, прокуратурата на Върховния касационен съд в Румъния и прокуратурата за проведената престъпност в Сърбия.

По време на акцията служителите на реда са иззели три скъпи автомобила, мобилни телефони, пари и други доказателства. „ Арестуваните лица в този момент ще бъдат изправени пред съответните способени органи ”, обявиха от полицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР