Разбита е корупционна схема за закупуване на артилерийски снаряди за

...
Разбита е корупционна схема за закупуване на артилерийски снаряди за
Коментари Харесай

Разбита е корупционна схема за милиони с артилерийски снаряди за украинската армия

Разбита е корупционна скица за закупуване на артилерийски снаряди за украинската войска на стойност съвсем близо 40 млн. $, заяви бТВ, цитирайки УНИАН.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12261
В резултат на следствени дейности в Киев е бил арестуван ръководителят на една от основните дирекции на министерството на защитата, който е забъркан в договорката.

По данни на следствените органи чиновникът от министерството на защитата е подписал през декември предходната година контракт с компания производител на специфична продукция за закупуването на огромна партида артилерийски снаряди за украинската войска. Тогава обаче на сметките на производителя не са били преведени средства от държавния бюджет.

Новосъздадената Агенция за отбранителни покупки на министерството на защитата след това подписва по-изгоден контракт за доставка на същите снаряди със същия производител, показва УНИАН.

Новият контракт за разлика от предходния планува закупуване на муниции без медиатори, непосредствено от производителя, което понижава периодите за доставка и цената на продукцията.

Въпросният служител обаче, пренебрегвайки контракта на Агенцията, безпричинно е траял действието на предварителния контракт с предприятието производител на специфична продукция. След продължаването на действието на остарелия контракт на сметката на задгранична компания медиатор са били преведени съвсем 1,5 милиарда гривни. Тази сума надвишила с 30% цената на продукцията съгласно директния контракт с производителя, с което е ощетен държавният бюджет.

На рaботното място и в жилището на арестувания служител са открити документи, потвърждаващи корупционната скица.

Служителят е отхвърлен от служба, измамен е под отговорност и украинските управляващи търсят способи да възстановят нелегално изразходваните средства, написа Ройтерс.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР