Разбита е група за разпространение на фалшиви евробанкноти. Става въпрос

...
Разбита е група за разпространение на фалшиви евробанкноти. Става въпрос
Коментари Харесай

Разбиха група за разпространение на дрога и фалшиво евро

Разбита е група за разпространяване на подправени евробанкноти. Става въпрос за петима души, на които Специализираната прокуратура към този момент повдигна обвинявания. Участниците са арестувани на 20 юни 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на Петрич и Сандански.

Според събраните досега доказателства, групата е работила от ноември 2016 година Участниците са внасяли подправени банкноти от по 20 и 50 евро в огромни количества от Италия и ги продавали у нас, най-вече в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен с пробутване в послание на подправени парични знаци, групата се е занимавала и с разпространяване на опиати, главно марихуана.

Членовете на незаконната група са арестувани в миг на продажба на неистинен евро на чиновници под прикритие. При осъществените на 20 юни 2017 година процесуално-следствени дейности в автомобила на един от участниците са открити и конфискувани 942 неистинен банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на различен са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от упрекнатите е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции. На 23 юни 2017 година Специализирана прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража " на тримата арестувани.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР