Разбирате ли какво се случи? Партийната централа на политическата сила,

...
Разбирате ли какво се случи? Партийната централа на политическата сила,
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Разбирате ли какво се случи? Партийната централа на политическата мощ, която трябваше да получи мандат за сформиране на държавно управление, беше подслушвана и е осъществен запис. Тази разигравка по какъв начин задремал някой си Радостин Василев - в тази ситуация, и бил записал инцидентно тази среща е безспорна неистина. Това съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " и ръководител на ДСБАтанас Атанасов. Коментарът му е във връзка изтеклия запис на Националния съвет на " Продължаваме Промяната ".
 
" Ние сме в развой на инспекция и към този момент съвсем сме открили, че този запис е осъществен безусловно професионално от специфична техника. Питам аз: кой може в нашата страна да свърши тази работа? Не бих желал да пресилвам, само че това е някакъв характерен " Уотъргейт ". И ние няма да оставим тази работа по този начин. Защото става въпрос за детайл от цяла една акция за дискредитиране на втората политическа мощ за - пропадане на втория мандат. Убеден съм в това. Трябва да се носи отговорност за това ", сподели Атанас Атанасов.
 
" Аз допускам, че някои от нашите специфични служби спомагаха на този компромат. Това би трябвало да се обясни. И това може да стане единствено по парламентарен път ", добави ръководителят на ДСБ. " Почти сме открили по какъв начин е осъществен този запис. Не може да е осъществен от таблета на някой си, който спи у дома. Това е истината в тази ситуация. Подозрението е, че в президентството е центърът на заговора ", съобщи Атанас Атанасов.
 
Основание за импийчмънт
" Ако се окаже, че по предписание на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, изрично има съображение за импийчмънт ", разяснява още съпредседателят на " Демократична България ". " Трябва да бъде формирана парламентарна анкетна комисия, която да извърши инспекция дали са изпълнени решенията на Народното събрание ", акцентира Атанасов.
 
" Председателят на ДАНС самичък си отряза главата "
Атанасов е на мнение, че по най-бързия метод би трябвало да се внесат законопроектите за смяна на ръководството на българските служби, тъй като по Конституция Министерският съвет дава отговор за сигурността и публичния ред в страната. " Не господин президентът, който и да е той, би трябвало да назначава шефовете на службите. А аз към този момент споделих един път и ще го повторя - считам, че ръководителят на ДАНС, с присъединяване си в тази режисура, която бе разиграна в намерено съвещание на Народно събрание, самичък си отряза главата, тъй като зае политическа позиция, което е неприемливо за деполитизиран шеф ", разяснява съпредседателят на " Демократична България ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР