Разбирането на - тези малки организми - може да бъде

...
Разбирането на - тези малки организми - може да бъде
Коментари Харесай

Какво не знаем за микробите

Разбирането на - тези дребни организми - може да бъде от решаващо значение за справяне със закани като ковид, само че ново проучване демонстрира какъв брой малко знаем за тях. За това споделя „ Гардиън “.
Микробите - скритото болшинство в живота на Земята. Животът на планетата разчита на голямо количество бактерии, гъбички и други дребни организми. Те генерират О2, поддържат почвите здрави и контролират климата. Микробите играят решаваща роля и в производството на храни, като сирене, бира, кисело мляко и самун. Но макар тяхното значение за човешкия живот и здраве на Земята, нова научна публикация демонстрира нашето „ надълбоко незнание “ за микробното биоразнообразие и по какъв начин то се трансформира, добавя БГНЕС.
„ Нямаме визия дали световното микробно многообразие се усилва, понижава или остава същото ”, споделя Дейвид Талер, биолог от Базелския университет и създател на публикацията. „ Повечето научни писания ни демонстрират нови обстоятелства. "
 В името на науката - швейцарци ще заравят долни гащи В името на науката - швейцарци ще заравят долни гащи
В Швейцария фермерите и градинарите ще „ погребат “ 2 000 чифта долни дрехи като част от научно проучване за качеството на почвата...
Много популации от растения и животни бързо понижават, като към 1 милион типа са изложени на риск от изгубване, съгласно отчет, подсилен от Организация на обединените нации за 2019 година
Микробите постоянно се срещат в рискови среди - оцеляват на дъното на океана, замръзват надълбоко в ледниците и даже в токсично вулканично езеро - което ги прави сложни за проучване. Макар и едва изучени, бактериите и други дребни организми са необятно публикувани в дълбоката биосфера под повърхността на Земята.
Проф. Фредерик Кохан, микробен еколог от Университета Уеслиан, Кънектикът, който направи обзор на изследването преди публикуването, съобщи, че макар че изгубването на животни и микроби може върви ръка за ръка, нови бактериални типове могат да се образуват с толкоз високи темпове, че може да се усилват без значение от това изгубване на растения и животни.
„ Когато тип бозайник изчезне, би трябвало да чакаме, че всички микроби, които зависят най-вече или извънредно от този тип, също би трябвало да изчезнат “, сподели той. „ От друга страна, микробни еколози като мен, които учат разнообразието от извънредно тясно свързани бактерии, откриват, че постоянно се образуват нови бактериални типове. Винаги има нови способи бактериите да споделят съществуващия запас, с цел да разрешат поява на нови типове. "
Документът преглежда по какъв начин да се изследват измененията в световното микробно биологично многообразие, в това число посредством мониторинг на дребни промени в последователността, сходни на тези, употребявани за следене на разновидности на Covid-19, и анализиране на молекулярния механизъм на генния трансфер. Изследователите се надяват, че изследването ще въодушеви други проучвания.
 Защо се образуват тромбите и по какъв начин да се избегнат Защо се образуват тромбите и по какъв начин да се избегнат
Тромбозата е извънредно неприятна и доста рискова болест, която при липса на лекуване води до затруднения.  Правилният метаболичен проце...
Джеси Аусубел, шеф на програмата на Университета Рокфелер за човешката среда, спонсор на изследването, сподели: „ Линей започва своята Systema Naturae през 1735 година, преди съвсем 300 години, и към момента нямаме цялостен лист с типовете растения и животни, които той стартира да каталогизира. Няма да е елементарно да създадем нещо сходно с евентуално 1000 пъти повече микроби и да измерим измененията. "
Микробите в човешкото тяло са свързани със положения като затлъстяване и диабет вид 2 до нетърпимост към храна и безпокойствие. Но последствията за планетата от незнанието на човечеството за това по какъв начин се трансформира микробният живот към момента са неразбираеми, открива проучването.
Около 90% от общото тегло на организмите в океана са микроби, съгласно преброяването на морския живот през 2010 година Микробите са от решаващо значение за улавянето на въглерод, те разграждат органичните субстанции и образуват основата на хранителната мрежа.
Вируси като Covid-19 и други микроби, като бактерията Yersinia pestis, виновна за бубонната чума, могат да причинят болести и от ден на ден се свързват с унищожаването на естествения свят. Разбирането на измененията в изобилието и разнообразието на микробите е значимо за разбирането на здравето на планетата.
„ Все още няма организация, която да следи положението на микробния свят, както и банка за консервиране на микроби. Може би скоро ще осъзнаем и ще поправяме пренебрежението си и ще издигнем отношението си към многообразието на микробния живот до друго равнище “, сподели Аусубел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР