Разбираме призива на президента да се върнем в пленарна зала,

...
Разбираме призива на президента да се върнем в пленарна зала,
Коментари Харесай

БСП няма да се върне в парламента дори и след призива на Радев

Разбираме апела на президента да се върнем в пленарна зала, само че Българска социалистическа партия одобри това нелеко решение на Национален съвет с ясни условия. Условията все още не са изпълнени – за анулация на всички тези проблеми, които са залегнали във ветото, заяви зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков в централата на  " Позитано " 20.
 ГЕРБ ще се съобразят с президента за преференциалния избор, само че ще отхвърлят ветото му  Президентът наложи несъгласие на Изборния кодекс
Само преди час чухме на конференция, че ГЕРБ освен не са си взели поука - какво се случи в последната седмица в Народното събрание, а и готвят следващия парламентарен цирк, при който да жонглират с ветото и да избират от него това, което им харесва и това, което не им харесва. Ние в този цирк няма да участваме, каза Зарков.

Той още един път акцентира, че има ясно решение на Националния съвет, което гласи, че Българска социалистическа партия ще се върне в Народното събрание " при анулация на скандалните промени в изборния закон ".

Ветото дава опция за такава анулация. В ръцете на ръководещото болшинство е да я направи, сподели още Зарков.

От дейностите на ГЕРБ през последните седмици ясно проличава желанието им за манипулиране на изборния развой, разяснява зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски.

Социалистите упорстват за изчистване на изборните описи и машинно гласоподаване.

Има ли някой подозрение, че би трябвало да има опция да се апелира всяко едно решение във Върховен административен съд или че решенията в изборните комисии би трябвало да се вземат с 2/3 болшинство? - сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.

ГЕРБ и през днешния ден демонстрират, че не желаят почтени избори, че ги е боязън от почтени избори - те желаят да манипулират по техен си метод изборните резултати, обобщи Свиленски. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР