„Разбираме какви са причините да не се промени самият закон

...
„Разбираме какви са причините да не се промени самият закон
Коментари Харесай

Иван Иванов: Властта иска да си създаде преторианска гвардия за охрана

„ Разбираме какви са аргументите да не се промени самият закон за НСО, а да се сътвори нова конструкция. Властта желае да сътвори своя преторианска армия за защита. Само ще се похарчат непотребни пари на данъкоплатците. Ако има повтаряне на двете структури, по какъв начин ще работят тези екипи? " Това съобщи пред БТВ националният представител Иван Иванов.
Социалистът уточни, че ръководещите от ГЕРБ не са решили главните проблеми на министерството - обезпечаване на обикновено възнаграждение на чиновниците, съответни условия на труд, а основават нови структури за защита на властта. Той попита за какво напущат чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като не идват и нови.
„ От ГЕРБ сами си опонират. Колко структури ще създадем за защита на лица -има НСО, има конструкция към основния прокурор, в този момент и още една. Когато се прави бюджетът на Министерство на вътрешните работи, след няколко месеца, ще се види какви проблеми ще зародят, с които няма да се оправят ", предизвести Иван Иванов. Той попита ръководещите за какво се отхвърлят от закона за НСО, който сами са предложили.
Народният представител акцентира, че в претекстовете на президента тъкмо е казано, че ще има преповтаряне на нормативни актове, като с решение на Конституционния съд е посочено, че сходна активност не би трябвало да се дублира: „ В закона за НСО има кръг от лица, които не могат да откажат защита от НСО. Как ще работят двата екипа? Защо се основава нова конструкция, в това число в регионалните дирекции?Това е разхищаване на публичен запас. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР