Разбираме, че над 500 хиляди души продължават да вярват, че

...
Разбираме, че над 500 хиляди души продължават да вярват, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: Би било безотговорно ГЕРБ да не сформират правителство


Разбираме, че над 500 хиляди души не престават да имат вяра, че България може да има напълно друго бъдеще. През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът нарастна. Хората се разочароваха, че животът стана по-труден, а не по-лесен, и това ги демотивира да гласоподават. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Ние се опитахме да базираме нашата акция на стъпките, които ние направихме за 7 месеца. Това, което жителите ще видят, е че ние сме доста поредни. Следваме си обещанията. Слушах Карадайъ през вчерашния ден и той сподели: „ Предизборният интервал е едно, следизборният е друго ”. Не, при нас не е по този начин. Няма да изневерим на тезата ни, че няма да създадем коалиция с ГЕРБ ”, счита Петков.

„ Ние не бихме оспорили валидността на вота на жителите, които сложиха ГЕРБ преди всичко. Ние ще сме съпротива – ще бдим над всеки изхарчен лев. Ние не сме в политиката, с цел да печелим избори, а с цел да променим България.От нас ще пристигна градивната съпротива. Иначе доста значима роля – да сме коректив, бдителни и градивни. Няма да сме там просто на макар ”, съобщи той.

„ Първата политическа мощ носи огромна отговорност – когато хората са дали своят вот да си номер едно, ти носиш отговорност да формираш държавно управление ”, сподели Петков.

Политическа партия не си мени мненията и идеята – отхвърлят всякаква покана от ГЕРБ за коалиция. Това е ценностен вододел, не е въпрос на политически ангажименти. Обещанията са значими, в случай че са спазени, счита той.

Петков счита, че ГЕРБ имат огромен избор от благоприятни условия за коалиция – оповестиха, че Движение за права и свободи е логически сътрудник, а може да имат „ златен пръст ” с „ Възраждане ”.

Петков няма ясна визия за това къде стои „ Български напредък ” на политическата сцена: „ Нямам доста добра концепция какво съставлява тази групировка – знаем, че има елементи от АБВ, имаме и Стефан Софиянски, имаме поддръжка и от партия „ Лидер ”. Ще забележим какво съставляват в идните дни. ”

Политическа партия ще поддържат всичко, което върви против модела „ нулева приемливост към корупцията ”, против това пенсиите да са дребни, а шест компании да получават доста пари.

„ Вотът на българския народ, въпреки да не е този, който се надявахме да е, би трябвало да бъде почитан. Не мисля, че посредством политически измами би трябвало да лишаване опцията тези хора с най-високите проценти да имат отговорността да създадат държавно управление. Надявам се, че с „ Демократична България ” ще пазиме тезите за антикорупция и други. Няма към този момент да сливаме групи ”, счита Петков.

„ Ние самите осъзнахме какъв брой комплициран е процесът на изчегъртване, само че това ни стимулира – ние сме тук за дълго, до момента в който не си реализираме фантазията. Следват локални избори. Ще се концентрираме и ще работим старателно да променим България на всички равнища. Ние сме тук с идея ”, добави той.

„ При тези мандати, би било безконтролно ГЕРБ да не образуват държавно управление. Това е отговорността да си победител. Мисля, че е наложително това, тъй като в противоположен случай ще се окаже, че вършат една изразителност – действително да не могат да носят политическа отговорност ”, съобщи Петков.

Политическа партия постоянно са „ за ” проверка и считат, че би трябвало да се създадат всички инспекции. „ Не се тормозя от инспекции. След снощните резултати спах – няма от какво да се опасяваме. ”

„ Не се концентрирах изобщо върху президента Радев, тъй като той не отиваше на избори на 2 октомври. Той ръководи един длъжностен кабинет и в тази си роля трябваше той да си прави неговата работа, а ние да си споделяме с хората в страната. Щеше да е рационално служебното държавно управление да продължи нашата политика, само че всеки си носи отговорност за дейностите ”, счита той.

Няма какво да откаже Петков от политиката: „ Да имаме 20% от всички гласоподаватели, а сме организация на 1 година, това ни даде сили да се борим. ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР