Разбирам нуждата от обществена сигурност (въпреки че не виждам как

...
Разбирам нуждата от обществена сигурност (въпреки че не виждам как
Коментари Харесай

Нов скандал с Христо Грозев: Британската полиция не го допусна в Лондон

" Разбирам потребността от социална сигурност (въпреки че не виждам по какъв начин моят наследник или щерка в тийнейджърска възраст съставляват заплаха за обществото). Но моменти като този демонстрират възходяща заплаха за самостоятелните публицисти по целия свят ", написа Грозев в Twitter.

Церемонията по награждаването ще се състои на 19 февруари. Грозев има основна роля в основаването на кино лентата " Навални " на режисьора Даниел Рор. Филмът беше включен в късия лист на номинациите за английска премия в категорията " най-хубав документален филм ". Той споделя за това по какъв начин Грозев и сътрудниците на Алексей Навални проверяват отравянето на политика.

Ден по-рано Грозев, който преди този момент напусна Австрия поради закани за сигурността, разкри, че съветското разузнаване се е пробвало да получи персоналните му данни. Главният проверяващ публицист на Bellingcat живееше в Австрия от съвсем 20 години. Заплахата му е обявена от разследващи източници, след което той е отменил завръщането си от Съединени американски щати във Виена.

През декември 2020 година публицисти от The Insider, Bellingcat, CNN и Der Spiegel разкриха, че в отравянето на Навални може да са взели участие осем оперативни служащи на съветската Федерална работа за сигурност - ФСБ. След това политикът разгласява запис на телефонен диалог с едно от лицата, участващи в следствието. В хода на диалога последният фактически признава, че е взел участие в интервенцията по отравянето.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР