Разбирам, че нашите политически и геополитически опоненти не са особено

...
Разбирам, че нашите политически и геополитически опоненти не са особено
Коментари Харесай

Петков доволен: Европа ни дава заслуженото. В ,,играта сме“, ще получим значителни финансови средства

„ Разбирам, че нашите политически и геополитически съперници не са изключително зарадвани от новината за приемането на България в Шенгенското съглашение “, написа в профила си във Facebook съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.
„ Има обаче времена, в които политическите и партийните ползи би трябвало да правят отстъпка на националните. И през днешния ден е тъкмо подобен ден.
Искам ясно да кажа на всички сътрудници и анализатори, както и на нашите другари и съидейници:
Няма по какъв начин триумфът да бъде показан като неуспех. Въпреки многото старания в тази посока
• България чака този миг от 12 години.
• Въздушен Шенген не е “нищо ” – питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на самолетните компании, работят в Европа, прибират се при околните си за празниците.
• Ще получим обилни финансови средства за подсилване на границите.
• Това решение ще е тласък и за българската гранична полиция да работи още по-добре, ще е удар по трафикантите на хора.
• Ще има засилено наличие на сили на „ Фронтекс “ при охраняването на границата – това е взаимност и обмяна на опит, и е спомагателна гаранция за сигурност.
• В “играта сме ”. България политически става член на Шенген, взе участие във всички формати и договаряния, има право на несъгласие.
• Приемането ни в Шенген за въздушните и морски граници беше въпрос на възвърнато доверие, въпрос на сигурност и въпрос евроинтеграция. Европа ни дава заслуженото и за трите.
• Ние и в този момент сме задължени да записваме и одобряваме мигранти – по този начин е съгласно Дъблинското съглашение – не е нищо ново.
• Русия, чиято политика е да насърчава мигрантите от близкия изток към Европа по всевъзможен метод, в този момент задейства целия си медиен и институционален запас, с цел да показа триумфа на България като неуспех. Вижте да вземем за пример какво става сега с Финландия – те си затварят границите, тъй като Русия кара с рейсове огромни групи бежанци. Преди няколко месеца същото се случваше на Полско – Белоруската граница.
Поздравявам Николай Денков и цялото правителстово за голямата стъпка напред “, декларира още Петков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР