Разбирам, че Европейската народна партия, в която членуват евродепутатите на

...
Разбирам, че Европейската народна партия, в която членуват евродепутатите на
Коментари Харесай

Новина от Европарламента вбеси Кирил Петков, заканва се на Борисов



„ Разбирам, че Европейската национална партия, в която членуват евродепутатите на ГЕРБ, е настояла Европейският парламент да разиска ареста на Борисов през март тази година.

Няма да разясня дали е обикновено европейските институции да бъдат намесвани в предизборната акция в България, нито ще разясня обезверения ход на Борисов да прибегне до ЕНП, с цел да почисти репутацията си пред милионите жители в България, разочаровани от неговото ръководство “.

Така Кирил Петков разяснява във Facebook решението на Екологичен потенциал да прегледа на свое съвещание тази седмица ареста на най-големия опозиционен водач Бойко Борисов. Действията на тогавашната власт съдът у нас дефинира като „ неоснователни и противозаконни “.

Припомняме, че за дейностите на предходната власт, представителите на ГЕРГ-СДС в Брюксел алармираха още след арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

В началото на април беше оповестено, че мониторинговата група на Европейския парламент още веднъж ще се занимае с върховенството на закона в България и ареста на Борисов. Това стана откакто точката за гледането на задържането на водача на ГЕРБ тогава отпадна от дневния ред.

Представители на европейските институции дойдоха у нас незабавно след информацията за ареста на представителите на опозицията в България.

„ Трите арестувания и обиските не бяха в сходство с върховенството на закона на Европейския съюз, не бяха в сходство с българското законодателство “, изрично обявиха тогава от ЕНП.

В края на коментара си през днешния ден някогашният министър председател Кирил Петков декларира, че от партията му са „ твърдо решени “ да изправят Бойко Борисов пред съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР