Разбира се, характерът на всяко дете се влияе от генетиката,

...
Разбира се, характерът на всяко дете се влияе от генетиката,
Коментари Харесай

Тайните на родителството: към по-малкото, средното и голямото дете в семейството

Разбира се, характерът на всяко дете се въздейства от генетиката, стила на родителството и родителската обич. Но методът, по който се появява в фамилията „ на собствен ред “, също е значим! На какво да обърнем внимание?

Ако не си самичък

Детската памет в действителност се разсънва от три или четири години, тъй че в случай че имате деца на същата възраст (или три деца с дребна разлика във възрастта), по-голямото дете надали ще си спомни раждането на най-малкото. Когато разликата във възрастта на децата, е огромна - 10 или даже 15 години, " драмата " на връзката сред по-големи и по-малки ще бъде изцяло друга: по-голямото дете възприема раждането на бебе като съвсем възрастен. Нов член на фамилията не се трансформира в съперник за него, сестра или брат по-скоро ще бъдат обект за деликатност, горделивост и настойничество, за проучване и подготовка за пробуждащи се наставнически рефлекси.

Това може да се трансформира в сериозен проблем единствено в случай че младежът мъчно минава през преходна възраст и се нуждае от оптимално внимание и поддръжка от родителите си, а поради бебето те не всеки път могат да му дадат задоволително време, с цел да помогне за превъзмогването на тийнейджърската рецесия. Пристигането на нов член на фамилията обаче може да бъде и извънредно потребен фактор – да трансферира проблемите на младежа  към грижи за дребното братче или сестриче и да даде мощен подтик за същинско израстване.

По-голямо дете

Първородните нормално получават както просветителни опити, по този начин и наставнически комплекси. Те по предписание са по-интелигентни: до момента в който се появи брат или сестра, първородният получава оптималната грижа от всички членове на фамилията.

Рискова зона

Появата на по-малък брат или сестра. През този интервал родителите би трябвало да бъдат оптимално толерантни и деликатни към по-голямото дете. Основната задача е да се избегне възприятието на ревнивост и негативизъм към бебето. Отначало мама и баща ще би трябвало да му извърнат още повече внимание от преди - с цел да разбере, че към момента е обичан от всички.

Ако родителите съумеят да устоят този доста сложен първи интервал, тогава по-големият ще играе с бебето на драго сърце, ще се влюби в него и ще стане същински асистент на мама и баща.

Тайната на родителството

Всяко дете, и изключително по-голямото, от време на време има потребност да остане уединено с мама или баща, с цел да получи персонално внимание. Отделете му ден единствено за него, идете в парка или на кино, или да играете вкъщи през целия ден - всичко, което детето обича.

Средно дете

Трудно е да се дефинира позицията му в фамилията - първоначално ще е най-малкият, по-късно ще загуби този статут, само че няма да заеме мястото на огромното. Именно заради това децата на междинната възраст постоянно имат примирителен темперамент, приспособяват се най-добре към новите условия и се оправят с смяната. Те, може би, получават малко по-малко родителско внимание, само че повече независимост: грижата за най-малкото още веднъж пада върху най-голямото дете, оставяйки междинното дете да играе с бебето и да го пази.
7 знака, че сте добър родител, даже и да не мислите по този начин
Всички родители се стараят да бъдат съвършени с децата си и постоянно се съмняват дали съумяват. Дори и да не го съзнавате, може би сте добъ...
Прочети повече
Рискова зона

Средните деца постоянно имат проблеми с намирането на своето място в фамилията: съмнява се от кого да вземе образец, към чие държание да се концентрира.

Тайната на родителството

Намерите мощните страни на междинното дете. Това ще му помогне да се почувства по-силен, по-уверен. В никакъв случай не би трябвало да организирате съревнование, като сравнявате децата си. Можете да сравните дете единствено по себе си - това дава оптимизъм на всички.

Най-малкото дете
8 знака, че сте браншове в токсично семейство
Истерии, безпокойствие, скрити страсти, ниско самочувствие - за жалост някои родители предават всички тези отрицателни качества на децат...
Прочети повече
Тези деца, като предписание, порастват в зоната на оптимален психически комфорт и обич. Като предписание, те са цялостни с оптимизъм и излъчват самочувствие. Поради „ преобладаващата “ позиция в фамилията, такива деца, макар възрастта си, постоянно имат блестящо изразени лидерски качества. Те ловко и на драго сърце употребяват помощта и поддръжката на своите родители и по-големи братя и сестри, от време на време даже ги манипулират.

Рискова зона

По-малките в фамилията се характеризират с перфекционизъм и това е една от зоните на психически риск за такова дете: мъчно претърпяват проваляне. Освен това по-малките деца обичат да впечатляват, само че не умеят да се грижат за другите – привикнали са да одобряват тази грижа.

Тайната на родителството

Способността да се манипулира за дълго време забавя при по-малките деца развиването на отговорност за техните дейности в фамилията. Родителите би трябвало да бъдат допустимо най-внимателни, тъй че техните „ дребни “ да се научат да дават отговор за дейностите си, да извършват избрани домашен отговорности.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР