Разбира се, че трябва да се въздържаш. Така журналистът Момчил

...
Разбира се, че трябва да се въздържаш. Така журналистът Момчил
Коментари Харесай

Стоичков повтори, че няма да се извини на испанския вицепремиер

Разбира се, че би трябвало да се въздържаш. Така журналистът Момчил Инджов разяснява проблема " Христо Стоичков ", който стана част от най-голямата интернационална тематика в последните дни – независимостта на Каталуния. Но мигновено посочи, че Камата няма да пострада изключително от абсурда.
Стоичков влезе в светлината на прожекторите, откакто Министерство на външните работи започва процедура по свалянето му от поста почетен консул в Каталуния и Арагон. Причината - негово изявление по адрес на испанския вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария, в което Камата я разгласи за " франкист ", дружно с всички членове на фамилията ѝ, в това число и невръстния ѝ наследник. По-късно Стоичков се извини за епитета по отношение на детето, само че не се отхвърли от думите си по адрес на Сантамария.
" Мачът от дълго време е приключил за мен, срокът е изминал. Винаги съм се чувствал дипломат в Каталуния – и със документ, и без. На който съм могъл, съм помагал ", сподели Стоичков пред Нова телевизия.
" Испанците си вършат каквото си желаят, а тая тръгнала да ме съди. Ще защитя и други провинции в Испания, където има принуждение. Няма никакъв късмет да се извиня, че има кръв и принуждение – никакъв късмет. Не ме тормози ни минимум, че поради това България решила да застане зад Испания ", сподели Камата. И пожела " приятна работа " на Министерство на външните работи, добавяйки, че излиза да играе голф.
След вчерашната бурна вечер, Инджов разяснява и, че ходът на каталунския министър председател Карлес Пучдемон е бил предстоящ – да се разгласи един тип проформа самостоятелност. И подсети по какъв начин няколко пъти Пучдемон е отлагал тематиката за оповестяване на самостоятелност, а през вчерашния ден (10 октомври) испанската полиция не спря каталунския министър председател и каталунските депутати да влязат в пленарната зала на локалния парламент. Освен това, испанският министър председател Мариано Рахой загатна пред El Pais, че най-вероятно няма да задейства член 155 от испанската конституция, който му разрешава да поеме властта над Каталуния, уточни Инджов.
Рахой също направи доста неточности, само че чак до такава степен – да прати танкове, не би стигнал, добави журналистът. Надявам се, че омекването на главните играчи в този развой ще способства за усмиряване на нещата, добави Инджов. И напомни, че към този момент има прогнози, че в случай че Каталуния излезе от Испания, ще излезе и от Европейски Съюз, а това ще докара до 50% срив на Брутният вътрешен продукт на провинцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР