Разбиха наркооранжерия в шуменското село Златна нива. Действията по разследването са

...
Разбиха наркооранжерия в шуменското село Златна нива.
Действията по разследването са
Коментари Харесай

Разбиха оранжерия за марихуана в Шуменско

Разбиха наркооранжерия в шуменското село Златна равнища.

Действията по следствието са почнали в средата на септември, след получена информация от локални поданици, че в селото постоянно идват непознати коли, с непозната регистрация.

Било открито, че в региона на някогашна мелница има придвижване на коли. В ранните часове през вчерашния ден криминалистите ревизирали пространствата в постройката.

Задържани са трима мъже - на 34, 48 и 40 години от София и Ловеч, както и две дами - 21-годишна от софийското село Бистрица и 28-годишна от Варна.
 Разкриха наркооранжерия край Варна, скрита във плантация за охлюви
Разкриха наркооранжерия край Варна, скрита във плантация за охлюви

Има арестуван

Открити са четири хладилни полуремаркета, снабдени с климатични съоръжения в работен режим . Криминалистите открили, че в хладилните полуремаркета се поставят грижи за над 600 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Част от тях под формата на разсад, останалите - в друг етап на развиване и зрялост. Ползвани са препарати за стимулиране на растежа им. Четирите пространства са оборудвани с лампи, системи за поливане, вентилация, надзор на въздуха и температурата. В стопанска сграда е открито особено построено за задачата помещение, обособено за сушене на зелена листна маса. Оттам са конфискувани над 10 кг марихуана. Открити са и три електрогенератора. Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности за документиране на незаконната активност.

Задържан е и притежателят въз основата - 35-годишен мъж от Варна. След приключване на 24 - часовите ограничения за задържане, с прокурорско разпореждане на петима мярката е удължена за 72 часа. Предстои искане за непрекъснатото им задържане.

Действията на проверяващите не престават. Ще се правят спомагателни огледи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР