Разберете защо не трябва да изхвърляте торбичките със силикагел:При покупки

...
Разберете защо не трябва да изхвърляте торбичките със силикагел:При покупки
Коментари Харесай

С какво са полезни торбичките от силикагел?

Разберете за какво не би трябвало да изхвърляте торбичките със силикагел:

При покупки на чанти, обувки, якета и битова техника може да открием в тях дребни пакетчета, цялостни с гранули (силикагел). Мнозини ги считат за ненужни и с лекост ги изхвърлят. А не би трябвало!

За какво са нужни те?

Силикагелът защищава стоката от намокряне. Малите топченца с това вещество чудесно попиват влагата, която по някаква причина е попаднала в опаковката с движимостта. Във всеки дом е хубаво да се намират няколко пакетчета силикагел. Например благодарение на това вещество може да „ реанимирате “ напоения си мобилен телефон.

За начало изключете телефона, извадете батерията и сим картата. Поставете телефона за няколко часа в резервоар с гранули силикагел. След известно време го вземете и го включете.

И какво още?

Ако откакто сме изпрали чанта, в нея сложим пакетчета силикагел, това ще помогне да се предотврати появяването на пленясали миризми. Същата техника може да се употребява и от трениращите фитнес – вълшебните пакетчета, хвърлени в спортния сак, ще обезвреждат присъщия мирис на потни маратонки и тениски.

Съхраняване на семена

Всеки притежател на крайградска вила се с сблъсквал с проблем, когато посевният материал не се изразходва изцяло и останалите семена би трябвало да се съхраняват в открити пакети. През зимата те се овлажняват и не стават годни за посяване. Но в случай че ги пъхнете в херметически съд и сложите вътре пакетчета силикагел, семената няма да изгубият своите потребни свойства.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР