„Райският газ може да доведе до трайни увреждания. Има потенциална

...
„Райският газ може да доведе до трайни увреждания. Има потенциална
Коментари Харесай

Експерт: Райският газ създава психическа зависимост

„ Райският газ може да докара до трайни увреждания. Има евентуална интензивност да сътвори взаимозависимост и то психическа “, това изясни пред Българска национална телевизия доктор Цветеслава Гълъбова шеф на болница „ Св. Иван Рилски “.

„ Това е психоактивно вещество и като такова носи този капацитет. Други такива субстанции са алкохолът и опиатите, някои лекарства “, сподели тя.

„ Съвременните опиати съвсем не основават физическа взаимозависимост - като болки, гадене, повръщане, а психическа - предпочитание да се използва още веднъж “, уточни още доктор Гълъбова.

„ Когато райският газ се използва, въпреки и еднократно, основава лекост и еуфория и може да се окаже, че до детето има батко или чичко с друго вещество, което услужливо подава и защото тинейджърите са любопитни, това може да се насочи към друга посока “, предизвести тя.

По думите ѝ райският газ е по-опасен за младите, в сравнение с за възрастните, тъй като е от веществата, които нападат мозъка, а той е нежен и беззащитен.

„ При честа приложимост или стигане до безсъзнателно положение мозъкът получава трайни повреди, настава органична смяна на личността, която може да се разтегли във време
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР