Районният съдия Асен Радев изнесе открит урок по право пред

...
Районният съдия Асен Радев изнесе открит урок по право пред
Коментари Харесай

Правораздаването като висша форма на справедливостта бе тема на открит урок 

Районният арбитър Асен Радев изнесе открит урок по право пред дванадесетокласници на Природоматематическа гимназия „ Акад. Никола Обрешков “ в Бургас. Правната полемика бе част от Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, по която съдии от Районен съд – Бургас изнасят лекции.

„ Гражданското общество изисква, когато правата ни са накърнени, да се обърнем към правото като стожер на справедливостта “, разяснява магистратът и добави „ всеки има право на обективен и обществен развой в рационален период и от самостоятелен и неутрален съд “, като се базира на член 7, алинея 1 от Закона за правосъдната власт. За учениците бе забавна тематиката за наказателната отговорност. Бяха дискутирани типовете закононарушения – от общ и частен темперамент, ролята на очевидците в правосъдното произвеждане. Съдия Радев описа на младежите за съдийската самостоятелност, произнасянето на присъди по вътрешно разбиране.

Учениците получиха като подарък дребна брошура – Конституцията на Република България и просветителна листовка, представяща органите на правосъдната власт, обезпечени по програмата от Висшия правосъден съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР