Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение

...
Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата украинци, трафиканти на мигранти


Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на двама украински жители, упрекнати, че са подкрепили мигранти от Сирия и Ирак да преминат нелегално през страната. 
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 821
20-годишните Марян Ризак и Руслан Вовчук бяха заловени на 25 ноември в старозагорското село Ракитница.

Около 11:00 часа в петъчния ден на 205-и километър на автомагистрала „ Тракия “, след получен сигнал, полицейски патрул стартира да преследва товарен автомобил  " Фолксваген " с полска регистрация, който не спрял на стоп палка и светлинен сигнал. Микробусът минал тук-там с над 140 км/час през село Плодовитово, Чирпан и се насочил към село Ракитница. На изхода на селото е навлязъл в зелена повърхност и е спрял.

Водачът и пасажерът са почнали да бягат и след към 2 километъра гонене са арестувани. Те са привлечени като обвинени за това, че в съучастничество между тях, за да набират за себе си имотна полза, незаконно са подпомагали чужденци – 22 жители на Република Сирия, от които 16 пълнолетни и 6 малолетни, както и един пълновръстен иракски жител, да минават в страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България. Двамата са безработни и са пристигнали на отмора в България.

 До момента са извършени редица дейности по следствието, а точно оглед на местопрестъпление и на моторното транспортно средство, което е конфискувано като материално доказателство по делото. Всички сирийски и иракски жители са разпитани като очевидци, а 7 от тях и пред арбитър, събрани са писмени доказателства и други

Украинските жители са влезнали в страната в 2:28 часа на 21 ноември тази година, след което са обитавали няколко дни в София. От прокуратурата разполагат с данни, че този микробус през последните няколко месеца е влизал и излизал от страната през границите със Сърбия и Румъния няколко пъти.

Двамата обвинени имат служебно назначени бранители, които обявиха, че ще апелират наложените ограничения за неотклонение, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР