Районният съд в София ще обяви решението си до месец

...
Районният съд в София ще обяви решението си до месец
Коментари Харесай

До месец съдът решава законна ли е глобата на Лозан Панов за неподадена декларация

Районният съд в София ще разгласи решението си до месец дали санкцията от 1000 лева, наложена на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, е законна. Съдия номер едно бе осъден от Сметната палата за неподадена имуществена декларация през 2017 година Глобата обаче Панов оспори пред районния съд с причини, че по закон той би трябвало да подаде декларацията си пред инспектората към Висш съдебен съвет, а не пред Сметната палата, както настояват от там.

От жалбата на Панов и юриста му Александър Кашъмов излиза наяве, че шефът на Върховен касационен съд е извършил отговорностите си и основаното чувство, че не е спазил закона, " накърнява неговата известност и независимостта на правосъдната власт ".

Делото бе оповестено за решение през юли, само че арбитър Ангел Павлов анулира това и го насрочи за през днешния ден, с цел да може да взе участие и КПКОМПИ, която неотдавна одобри функционалности на Сметната палата. В съда юрист на Антикорупционната комисия изиска санкцията против Панов да бъде доказана, тъй като съгласно нея като член на Висшия правосъден съвет шефът на Върховен касационен съд е трябвало да подаде декларация пред Сметната палата, а освен пред правосъдния инспекторат.

Самият Панов и неговият юрист не се явиха в залата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР