Районният съд в Смолян се произнесе с решение, отхвърлящо искането

...
Районният съд в Смолян се произнесе с решение, отхвърлящо искането
Коментари Харесай

Съдът връща бебето на майката от с. Арда

Районният съд в Смолян се произнесе с решение, отхвърлящо настояването за настаняване на бебето от с.Арда в приемно семейство. Делото е по молба от Дирекция " Социално подкрепяне " - Смолян за постановяване на мярка за протекция във връзка с детето А.С.А. Съдебното решение, което може да бъде обжалвано, предстои на неотложно осъществяване.

Съдебният развой е по случая, станал прочут от медийни изявления при започване на годината, откакто обществената работа настани новородено момченце в приемно семейство. Бебето бе поверено на приемни родители незабавно след изписването му от неонатологичното поделение на МБАЛ- Смолян. От отдел " Закрила на детето " мотивираха през януари тази стъпка с резултатите от инспекция на изискванията в дома на майката в с.Арда. Проверката е провокирана след сигнал от медици от неонатологичното поделение, а инспекцията от страна на обществените служащи е удостоверила догатките, че бебето би било в риск в фамилната си среда.

Делото по молбата за настаняване на пеленачето в приемно семейство е гледано при закрити врата. От " Социално подкрепяне " обявиха, че ще решат дали да апелират решението, откакто получат претекстовете по делото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР