Районният съд в Шумен осъди условно петима нелегални мигранти. Припомняме, на

...
Районният съд в Шумен осъди условно петима нелегални мигранти.
Припомняме, на
Коментари Харесай

Осъдиха условно петима от мигрантите, заловени край Шумен

Районният съд в Шумен осъди условно петима незаконни мигранти.

Припомняме, на към 20 км от регионалния град на 22 ноември. Тя се състоеше от трима пълнолетни и двама малолетни мъже, всички без документи за идентичност. Те твърдели, че идват от Афганистан и са минали през границата ни с Турция на незнайно за тях място.

Пълнолетните мъже са наказани на по една година затвор, като изтърпяването на наказването им е отсрочено с 3 години изпитателен период. Те би трябвало да заплатят и санкция в размер на 200 лв.. Н епълнолетните са наказани на по шест месеца затвор , като изтърпяването на наказването е отсрочено с 2 години изпитателен период и към него е добавено публично неодобрение.
 Хванаха още петима незаконни мигранти в Шумен
Хванаха още петима незаконни мигранти в Шумен

Младежите са били видяни на входа на града

Решенията на съда не подлежат на обжалване и са приведени в осъществяване.

Предстои през днешния ден да бъдат завършени още пет бързи полицейски производства против други петима мигранти,. Те също са упрекнати за нерегламентирано прекосяване на държавната граница. И в този случай се касае за група от пълнолетни и малолетни мъже, без документи за идентичност, които настояват, че са от Афганистан. Те са минали през гръцко-българската граница на неустановено място и са били оставени край Шумен.

За интервала 12-24 ноември Районната прокуратура в Шумен е постигнала бързи неоправдателни присъди в общо 70 случая на незаконно прекосяване през държавната граница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР