Районният съд в Разград уважи исканията на Районната прокуратура в

...
Районният съд в Разград уважи исканията на Районната прокуратура в
Коментари Харесай

Остават в ареста трима, обвинени за кражба на 750 метра кабел

Районният съд в Разград почете настояванията на Районната прокуратура в града и дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на трима мъже, упрекнати за кражба на 750 м многожилен меден кабел от настоящо трасе на телекомуникационна компания.

Те остават в ареста откакто бяха арестувани за период до 72 часа с оглед присъединяване им в правосъдното съвещание, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

39-годишният И.Д., 45-годишният Г.П. и синът му – И.П. на 21 година, са арестувани на 27 март, при извършена профилирана полицейска интервенция, под управлението на Районна прокуратура – Разград, след получена оперативна информация за осъществена кражба на кабел от настоящо трасе на телекомуникационна компания в околност Лозята край село Манастирци. 

Извършени са претърсвания на двата автомобила, с които те се придвижвали. В тях са открити 750 метра многожилен меден проводник, режещи принадлежности, радиостанции, мобилни апарати и въжета. Претърсени са и домовете на тримата арестувани, намиращи се в региона на Плевен.

Работата по следствието на случая продължава под управлението и надзора на Разградската районна прокуратура, като се обяснява съпричастността на тримата към сходна кражба на 450 метра кабел, осъществена няколко дни по-рано в региона, показват от правосъдната институция. 

Определените ограничения за процесуална насила могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд – Разград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР