Районният съд в Пловдив върна делото за убийството на Димитър

...
Районният съд в Пловдив върна делото за убийството на Димитър
Коментари Харесай

Съдът върна делото за убийството на Димитър от Цалапица

Районният съд в Пловдив върна делото за убийството на Димитър Малинов в Цалапица заради процесуални нарушени я, съобщи БНР.  Това се случва, защото близнаците защитавани от двама юристи, а не от един, както бе на днешното съвещание. Това се постанова, защото показанията на близнаците се разминават, стана ясно по време на разпоредително съвещание против Борислав и Валентин Динкови . Т е остават с наложената мярка " Задържане под стража ".

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд - Пловдив в 7-дневен период.

В показанията си единият от братята твърди, че е съпричастен по делото, а другият - че няма нищо общо със случая.

Преди близнаците да бъдат въведени в правосъдната зала, близки и родственици на убития Димитър крещяха- " Убийци! ".

След произнасянето на решението хората от Цалапица обявиха удовлетворение от това развиване на проблема, защото досъдебната фаза ще разреши да се изнасят повече детайлности за забърканите в убийството.

Протестът на хората от Цалапица продължи пред постройката на прокуратурата, където се чуха викания " Съд и затвор за убийците на Димитър "!

Майката на убития Малинов - Атанаска Бакалова, организира 40-минутна среща с представители на прокуратурата. На излизане тя съобщи, че е получила уверения, че всичко по този развой започва отначало - с разпит на очевидци, разглеждане на нови видеодоказателства, снемане на показания и прочие.

" Ще бъде повдигнато ново обвиняване от Окръжна прокуратура " - съобщи Бакалова.

Близките и роднините обявиха, че протестните им дейности ще продължат до залавянето на считания за причинител на убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в чужбина.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР